Végig kell járni az utat! – heti ötször jár sugárkezelésre a kótaji focista

Markovics Dávid szeretne még futballozni, de egyelőre első az egészség
Markovics Dávid szeretne még futballozni, de egyelőre első az egészség - © Fotó: tudósítónktól
Kótaj – Markovics Dávid számára első az egészség, a bizonyosság, hogy nem lesz semmi baj.


A „Hogy vagy?” – kérdés Markovics Dávid esetében nem arra szolgál, hogy leplezzük zavarunkat. Csakhogy makogjunk valamit, amikor halvány lila dunsztunk sincs arról, mi van igazán az illetővel. Nos, ez itt nem játszik, miként, sajnos a huszonegy éves futballista sem. Akit meggyötört az élet. A Kótaj színeiben szereplő titánt a novemberi, Nagyhalász elleni megyei első osztályú meccsről szállították a kórházba, majd szembesítetté a szörnyű valósággal: agydaganat miatt műtétre szorul.

Miként arról hírt adtunk, a néhány nap múlva végrehajtott beavatkozás sikeresnek bizonyult, Dávid pedig optimistán tekintett a jövőbe.

December végén megkaptam a szövettani eredményt, és abban azt írták, a daganat rosszindulatú volt”

– adott helyzetjelentés állapotáról Markovics Dávid. – Ez egy kicsit letört, aznap ezen járt az eszem, de nem estem kétségbe. Azóta heti öt alkalommal sugárkezelésre járok. Az első hét a megszokásról szólt, nem mondom, akadtak nehéz pillanatok, de túl vagyok rajta. Most tartok a második hétnél, ha nem is fütyörészek utána, ki lehet bírni.

Ebből már sejthető, Markovics Dávidnak némiképp módosultak a programjai, a napjai másként telnek, mint korábban. A futball egyelőre háttérbe szorult – egyelőre. Mert legyen bármilyen lassú a felépülés, a játékról nem akar lemondani. Persze, momentán nem ez a legfontosabb.

– Leginkább itthon vagyok, pihenek. Megváltozott az életem, ahogy az étrendem is, saját érdekemben mellőznöm kell a cukros kajákat, italokat. Azért néha megiszok egy-egy kólát. A haverok tartják bennem a lelket, rendszeresen találkozom velük. Voltam kint Kótajban is, amikor megkezdődött a felkészülés, és a bajnoki meccsekre biztos elmegyek. Továbbra is optimista vagyok, a fociról sem tettem le, nyáron szeretném elkezdeni az alapozást. De első az egészség és a bizonyosság, hogy nem lesz semmi baj. Végig kell járnom az utat a teljes gyógyulásig!

KM-KT


Kótaj - A három órás beavatkozást követően a huszonegy éves játékos nem érez fájdalmat. Kedden Debrecenben megműtötték Markovics Dávidot: mint ismert, a huszonegy éves kótaji futballistánál agydaganatot diagnosztizáltak a közelmúltban. Ami a legfontosabb: három órás beavatkozást követőn az ifjú ját...
Markovics Dávidnak (14) most lesz igazán szüksége csapattársai támogatására
Kótaj - Sok futballista visszatért már súlyos betegség után, Markovics Dávid lesz a következő! Az élet kegyetlen játékot űz Markovics Dáviddal. Olyan küzdelemre készteti a huszonegy éves kótaji futballistát, amire rém­álmaiban gondol az ember. Ennyi idősen, ilyen fiatalon pedig egyszerűen fel sem ö...

 
hirdetés