Végig kézben tartotta a meccset a Loki

Akt.:
Végig kézben tartotta a meccset a Loki
© Fotó: Kovács Péter, archív
Debrecen – Varga Kevin szerint jól játszott a csapat, igaz, a helyzetkihasználásukon javítani kell.

Könnyedén lépett túl az NB III-as BKV Előre csapatán a DVSC – hétvégén rendezték a Magyar Kupa hatodik fordulóját, vagyis megkezdődtek a főtáblás küzdelmek. A Loki az NB III. Nyugati csoportjában szereplő BKV Előre együttesével mérkőzött meg idegenben.

Korán vezetést szereztek a debreceniek, Szécsi Márk volt eredményes. A második félidőben Könyves Norbert növelte a piros-fehérek előnyét. Számos helyzetet is kialakítottak a cívisvárosiak, azonban többet már nem tudtak értékesíteni. A hajrában ugyan szépítettek a fővárosiak, de ez nem változtatott a tényen, 2–1-es győzelmével Herczeg András alakulata jutott tovább a 64 közé.

Ahogy tervezték

– Elértük a célunkat, továbbjutottunk – kezdte értékelését Varga Kevin, a Loki fiatal középpályása. – Az egész mérkőzés alatt mi irányítottunk, és ahogy szerettük volna, korán vezetést szereztünk. Ez megnyugtatott minket, és bár a folytatásban is sok helyzetet alakítottunk ki, nem tudtunk a szünetig újabb gólt szerezni. Aztán a második félidőben ismét betaláltunk, igaz, a végén szépített ellenfelünk, de nem volt veszélyben a győzelmünk. Úgy hiszem, jól teljesítettünk, főként az első negyvenöt percben játszottunk jól. Sok ziccer maradt ki, a helyzetkihasználásunkon javítanunk kell! – fogalmazott a Debrecen 21-ese, majd hozzátette, hozták a kötelezőt, és várják az újabb riválist a kupában.
A DVSC nem éppen a megszokott összeállításban lépett pályára, de így is megvolt az összhang a játékosok között. Varga elmondta, örültek, hogy Jovanovic visszatért, és újra tudott játszani.

Pénteken sorsolnak

A következő kör sorsolását pénteken 10 órától tartják a Magyar Labdarúgó-szövetség székházában. A szabályzat szerint a továbbjutott élvonalbeli csapatok kiemeltek lesznek, így a sorsoláskor nem kerülhetnek egymással össze. Az alacsonyabb osztályú csapat a pályaválasztó, és a továbbjutás egy találkozón dől el. A mérkőzéseket október 31-én, szerdán rendezik.

Az újabb MK-fordulóig a bajnokságban kell helytállnia a Lokinak, legközelebb, szombaton 17 órától a Kisvárda látogat a Nagyerdei Stadionba. Varga Kevin megjegyezte, nagyon készülnek az összecsapásra, nem lehet más céljuk, mint a győzelem, pláne hazai pályán.

Csak a Loki

Ahogy arról beszámoltunk, a többi hajdú-bihari csapatnak nem sikerült a továbbjutás. A Balmazújváros, a DEAC, a Hajdúböszörmény és a Sárrétudvari is kikapott, így csak a Loki várja a következő kör sorsolását.

HBN


A Balmazújváros sem jutott túl ellenfelén
Hajdú-Bihar - Az Újváros, a DEAC, a Böszörmény és a Sárrét­udvari is kiesett. A Loki mellett több hajdú-bihari gárda is érdekelt volt a Magyar Kupa hatodik fordulójában, melyre a hétvégén került sor. Szombaton lépett pályára a megye I-es Sárrétudvari, mely az NB II-es Zalaegerszeget fogadta. A...

Szécsi Márk már korán vezetést szerzett csapatának
Debrecen - A debreceniek vezettek, csak a legvégén kaptak egyetlen gólt. A Magyar Kupa hatodik fordulójában lépett pályára a DVSC szombaton délután, Herczeg András alakulata az NB III. Nyugati Csoportjában szereplő BKV Előre otthonában vendégszerepelt. Nyerniük kellett Mint azt a Loki vezetőedz...
hirdetés