Végleg összeakadt agancsok tárlata

Örökre együtt
Örökre együtt - © Fotó: magánarchívum
Nyíregyháza – Az ilyen balesetekből származó trófeákat a megtaláló ritka kincsként kezeli.

A Hidvégi Béla Vadásztrófea Alapítvány a Nimród Vadászújság támogatásával rend­ellenes agancsokat szokott bemutatni a Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállításon.

Az elmúlt években az érdeklődők láthatták már a „Magyar Nagy Ötös” rendellenes trófeákat, bemutatták egy vadásztárs 80 különleges őzbakagancsát, s az idén is 61 különleges őzagancsot állítottak ki, amiket a vadásztársak küldtek el az ország minden részéről.

A 2019-es FeHoVá-n összeakadt agancsokat szeretne bemutatni az alapítvány. A szarvasbőgés során ugyanis előfordul, hogy a háremért folytatott felfokozott küzdelemben a két küzdő fél agancsa összeakad, nem tudnak elszabadulni egymástól és mindkét állat elpusztul.

Ritka kincsként őrzik

Az így szerencsétlenül járt állatokat többnyire már holtukban találják meg. „Összeakadt párok” nem csak a gímeknél, hanem a dámoknál is ismeretesek, sőt a vadászok tudnak összeakadt őzekről és muflonokról is. Az ilyen balesetekből származó trófeákat a megtaláló ritka kincsként kezeli és nagy becsben tartja azt, azokat. Az alapítvány kéri, hogy akinek ilyen különleges trófea van a birtokában és szívesen felajánlaná a kiállítási anyag számára, az adatokkal együtt (megtaláló neve, helyszín, időpont) néhány fotót küldjön el az alapítvány munkatársának, Juhász Sándornak e-mailen (ad.art@t-online.hu).

KM

Címkék: , ,hirdetés