Végre bajnokit játszhatott Sényő

Akt.:
Barcsay Márk (labdával) betalált az első meccsen
Barcsay Márk (labdával) betalált az első meccsen - © Fotó: Pusztai Sándor
Sényő – Az NB III.-as újonccsapat edzőjének és játékosainak is különleges volt az első meccs.

A harmadik vonalba az idén felkerült Sényő remekül indított a magasabb osztályban azzal, hogy 3–1-re nyert Gyöngyösön.

– Múlt hét szerdán megnéztük a Gyöngyöst, úgy gondolom, jól felkészültünk belőlük – kezdte értékelését Fiumei Viktor, a sényői edzőpáros egyik tagja.

Nem véletlenül vannak itt

– Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az első gólig volt már két-három lehetőségünk, ami kimaradt. Utána volt két kapufája a Gyöngyösnek, a második félidő nagy részében már nem forgott veszélyben a győzelmünk. Nagy elánnal játszottak a fiúk, feldobta őket, hogy végre bajnokin is megmutathatják magukat.

A szezon előtt a „tisztest helytállást” tűzték ki célul Sényőn, kérdés, hogy a jó kezdés után vérmesebb reményeket szőhet-e a csapat.

– Ebből az egy meccsből nem szabad messzemenő következtetést levonni, hosszú a bajnokság – folytatta a tréner. – Itt már nincs nagy különbség a csapatok között, mindig a pillanatnyi forma fog dönteni. Fontos persze a jó kezdés, azt szerintem megmutattuk, hogy nem véletlenül vagyunk itt. A célunk, hogy stabil NB III.-as csapat legyünk.

Felváltva ugráltak

A sényői csapatot Fiumei Viktor és Imrő László közösen irányítják, emellett az előbbi szakember számára azért is különleges a helyzet, mert az előző idényben még ő is játékos volt.

– Felváltva ugráltunk a pálya szélén – mondta nevetve Fiumei Viktor. – Egyenrangú partnerek vagyunk, megosztjuk a munkát. Nem különösebben vágytam vissza a pályára, bár a meccs előtt azért bennem volt, hogy jó lenne játszani. Az előző szezonban pályaedzőként segítettem Sándor Tamást, így valamelyest már beleszoktam az edzősködésbe, akkor persze nem volt még olyan nagy a felelősség. Most sokkal nagyobb stressznek voltam kitéve, mint korábban, izgultam a játékosokért, hogy jól teljesítsenek.

MK
hirdetés