Végre! Ez már tétre megy a Lokinak!

Akt.:
Végre! Ez már tétre megy a Lokinak!
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A hosszú téli álom után „kitavaszodik” a magyar futballban, kedden kupamérkőzést játszik a Loki.

Bár az időjárás egyáltalán nem azt ígéri, a héten beköszönt a kikelet a honi labdarúgásban, ugyanis hét közben Magyar Kupa-találkozókat rendeznek, szombaton pedig már az első idei bajnoki fordulóra kerül sor.

A meteorológusok szerint szeles, csapadékos és hideg időre lehet számítani, de a lokisták abban bíznak, hogy sokan lesznek kíváncsiak a kedden 17 órától kezdődő Dorog elleni meccsre, hiszen a belépés ingyenes lesz.

Erős összeállításban

Mielőtt rátértünk az NB II-es rivális elleni odavágóra Herczeg András vezetőedzővel, a trénert megkérdeztük, hogyan vélekedik a csapat téli felkészüléséről. – Három hétig hazai környezetben edzettünk, akkor a fizikális fejlesztésen volt a hangsúly, majd ezt követően a taktikát és a technikát igyekeztük tökéletesíteni. A törökországi edzőtáborban öt mérkőzést is lejátszottunk a nemzetközi ellenfelekkel.

Hogy hogyan sikerült a felkészülés? Nincs edző, aki azt mondaná ilyenkor, hogy rosszul, de persze csak a tétmeccsek mutatják meg, hol is tartunk.”

– Az biztos, hogy jó körülmények között, ideális időjárási körülmények közepette, kifogástalan pályákon dolgoztunk Sidében. A játékosokra sem lehet panaszom, mindenki megtette a lehető legtöbbet, ami tőle telt – fogalmazott a Naplónak a szakember.

Masszív Dorog

Az utolsó kinti felkészülési találkozót sérülés miatt kihagyta a Loki egyik meghatározó embere, a tavaly remekül teljesítő hálóőr, Nagy Sándor, aki azonban a kupameccsre felépült. – Szerencsére már ő is a rendelkezésünkre állhat. A hétvégi edzésen Justin Mengolo kisebb bokaszalag-húzódást szenvedett, rá nem számíthatunk viszont, néhány napig nem végezhet teljes értékű munkát. Fontos számunkra a Magyar Kupa-sorozat, ezért az ősszel gyakran látott kezdőcsapathoz nagyon hasonlatos tizenegyet küldünk pályára – mondta a szakvezető, akinek együttese szeretne minél tovább menetelni a kupában. – Szeretnénk jól szerepelni, de nem lesz könnyű bekerülnünk a legjobb nyolc közé. Stabil, masszív riválist ismertem meg a dorogiakban. Több gyors emberük van, valószínűleg fegyelmezett védekezésből próbálnak majd gyors kontratámadásokat vezetni Debrecenben. Biztosan feldobja őket a Nagyerdei Stadion atmoszférája és az, hogy nekik van kevesebb veszítenivalójuk. Koncentráltan kell nekünk is futballoznunk, csak úgy érhetünk el jó eredményt a visszavágóra – nyilatkozta Herczeg András.

A párharc második meccsét február 28-án, szerdán 13 órakor rendezik meg a Buzánszky Jenő Stadionban.

HBN


Fotó: Derencsényi István
Budapest - Két és fél hónap szünet után a héten folytatódnak a magyar klubfutball küzdelmei, elsőként kedden és szerdán a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzéseit rendezik, a legjobb 16 között hét élvonalbeli együttes érdekelt. Az biztos, hogy három év után új győztes avatnak, mivel az elmú...

Várják a szurkolókat
Debrecen - Február 21-én, szerdán este hat órától DVSC szurkolói ankét lesz a Nagyerdei Stadionban található Red & White sörözőben. Az összejövetelen a klub részéről dr. Róka Géza cégvezető, Herczeg András vezetőedző, a játékosok közül pedig Bényei Balázs és az újonnan igazolt kapus, Tomas Ko...
hirdetés