Végre lesz saját piacuk és megújul az óvoda udvara is

Nyírkarász – Két nagyszabású beruházás előtt áll a község összesen 75,5 millió forint értékben.

A nyírkarászi önkormányzat TOP-os pályázaton több mint 25 millió forintot nyert a helyi óvoda játékudvarának fejlesztésére és 50,5 millió forintot egy helyi termelői piac kiépítésére.

Az előbbi projekt során a tervek szerint felújítják az óvoda udvarát és tizennégy kültéri, mozgáskoordinációt fejlesztő játékot vásárolnak. A település hátrányos és leghátrányosabb helyzetű gyermekei számára ezek hiánypótló eszközök, hiszen ezek a kicsik mozgásfejlődésükben gyakran elmaradnak kortársaiktól. Az udvar bővítése mellett helyreállítják az intézmény kerítését, ivókutat, kültéri mosdót, focipályát alakítanak ki, a csoportok asztalokat és padokat kapnak, felújítják a filagóriát és a homokozót. Mindezek mellett beszereznek két térfigyelőkamerát és egy szervergépet, melyeket az önkormányzathoz kötnek be. A beruházás várhatóan 2018. szeptember 30-áig befejeződik.

A termelői piac kialakítása reményeik szerint hozzájárul a nyírkarászi gazdaság élénkítéséhez, segíti a helyi vállalkozások fejlődését és a helyi termékek eladásának ütemét. A 233 négyzetméteres piac lelkét egy új épület és az új árusító helyek adják majd. A fejlesztéssel egy új munkahely is létrejön, hiszen a piac folyamatos felügyeletet és karbantartást igényel majd. Minderre csupán jövő szeptemberig kell csak várniuk a községben élőknek.

KM

Címkék: , ,hirdetés