Végre vége van a télnek, kezdődhet a szezon!

A hőmérséklet emelkedésével ismét benépesülnek a vízpartok
A hőmérséklet emelkedésével ismét benépesülnek a vízpartok - © Archív fotó: M. Magyar László
Nyírpazony, Kállósemjén, Tiszavasvári – Örömmel fogadják az egyre melegebb napokat a horgászok, hiszen a tavaszi időjárás már valóban azt jelenti a számukra, hogy hódolhatnak szenvedélyüknek. A legjobb alkalom erre az előttünk álló hétvége, hiszen a márciusi fagy következtében bezárt horgásztavak újra kinyitnak.

Megrendeltek tíz mázsát

Mint minden tóról és holtágról, így a nyírpazonyi Pazonyi Horgásztanya vizéről is eltűnt immár végérvényesen a jég, péntektől lehet horgászni. Petrilla Csaba tógazda arról tájékoztatta lapunkat, hogy a tóba ősszel telepítettek 6 mázsa pontyot 10 kilogrammos átlagsúllyal.

Szekeres Sándor is arról számolt be érdeklődésünkre, hogy a tiszavasvári Kacsás-tó és a Kabalási-horgásztó is nyitva lesz péntektől. A Kacsás-tóba szeretnének most tavasszal telepíteni halakat, de azt még nem lehet tudni, hogy a megrendelt 10 mázsa pontyot a halneveléssel foglalkozó cég mikor tudja szállítani.

Péntektől kinyitja kapuját a kállósemjéni Kereszttó-horgásztó. Csoma Zsolttól megtudtuk, hogy a nyitás előtti napon, vagyis éppen ma telepítenek majd a vízbe 2 mázsa pontyot és két mázsa amurt.

MML








hirdetés