Velencei este az agrárifjakért

Akt.:
Velencei este az agrárifjakért
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Az agrárszakképzés jövője is szóba került a jótékonysági bálon.

Remek hangulat és nemes cél – ez garantálta a sikert a nyíregyházi Lippai János Mezőgazdasági Szakképző Iskola és az Agrárifjúságért Alapítvány jótékonysági bálján, melyet a napokban tartottak meg, ezúttal hamisítatlan velencei karneváli miliőben.

– Mitől jó egy iskola? Elsősorban az elhivatott, szakmailag felkészült, a tanulókat szerető tanári kartól, dolgozói kollektívától – fogalmazta meg gondolatait köszöntőjében Ferdinánd Tibor igazgató.

Az agrártárca tervei

Egy gyors számvetést is végzett: a képzés magas szakmai színvonalát jelzi a tanulmányi eredmények javulása, a csökkenő lemorzsolódás és az intézmény gazdasági stabilitása. Ez a bál az összefogásban rejlő erőt is megmutatja, azt, hogy a tanárok, szülők, a diákok és a támogatók tudnak s akarnak együtt dolgozni a közös célért. – A jó iskola további fontos pillére a fenntartói háttér, s a legutóbbi igazgatói értekezleten Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter megnyugtató információkkal szolgált, jelezve: az agrártárca hosszú távú tervek mentén építi a hazai agrárium jövőjét jelentő oktatást – szánt pár percet a szórakozás előtt a munkának is Ferdinánd Tibor.

A tárgyi, technikai feltételek javítását érintve számolt be az elmúlt évben elvégzett vagy megkezdett fejlesztésekről, mindhárom egységet érintően: a nyíregyházi bázisiskolában, a tiszaberceli tagiskolában és az apagyi tanüzemben.

– A valódi kérdés az: a tanárok mit adnak át a diákoknak, szakmai tudásban és jellemformálásban. Értékrendet, amire egész életükben támaszkodhatnak, s tudást, ami sikeressé teheti nemcsak a leendő szakembert, hanem a helyi közösséget, s az egész országot. Az iskola a szellemiségétől lesz jó, amelyhez szívvel-lélekkel kell tanítani, oktatni, s amilyenre itt is jó példákat látni – nyitotta meg a bált dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő.

KM-NyZs
hirdetés