“Velük statuálnak példát? Miért nem a több millió forinttal bűvészkedő fehérgalléros bűnözőkkel foglalkoznak?”

Ruman József csak késve kapta meg az online pénztárgépet
Ruman József csak késve kapta meg az online pénztárgépet - © Illusztráció: Index
Nyíregyháza – Ruman József szerint márciusban újabb elektronikus kasszát kell majd beszerezniük.

Egy új szabályozás január elsejével több szakma képviselői számára, így a taxisoknak is, előírja az online kassza használatát.

Az elektronikus pénztárgép beszerzése körül folyamatosan izzott a levegő – legalábbis Ruman József nyíregyházi taxisofőr elmondása alapján.

Nem jött meg időben

– Azzal kezdődött, hogy a budapesti gyártó és a debreceni forgalmazó ígérete ellenére sem kaptuk meg a pénztárgépet időben, azaz január első napjáig, így sokáig levegőben lógott az 50 ezer forintos állami támogatás elvesztése. Az egyébként 140 ezer forintot kóstáló online kasszát csak január első hetében vehettem kézhez – emlékezett vissza a közelmúlt eseményeire Ruman József, aki teljesen értelmetlen és felesleges dolognak tartja azt, hogy ezentúl két nyugtát kell adnia az utasnak: egyet a hagyományos taxiórából, egyet pedig az új, elektronikus pénztárgépből.

– Mi értelme van ennek? – tette fel a költői kérdést a nyíregyházi férfi, aki azt sem érti, miért kellett műholdas nyomkövető rendszert beépíteni a szerkezetbe.

Velük statuálnak példát?

– Tudom, hogy a gazdaság kifehérítése volna a cél, de kérdem én, miért velünk akarnak példát statuálni, és miért nem a több millió forinttal bűvészkedő fehérgalléros bűnözőkkel foglalkoznak – panaszkodott Ruman József.

Hozzátette: úgy tudja, márciusban az elektronikus kasszák egy újabb válfaját kell majd megvásárolniuk, ami körülbelül 150 ezer forintba kerül.
A megyeszékhelyen dolgozó taxisofőr épp ezért nem is érti, miért nem vártak addig a kötelező érvényű jogszabály bevezetésével.

KM-TG
hirdetés