Helyi közélet

2015.11.25. 19:13

Városgondnok: Ne háborodjon fel senki, ha szirénát használ a mentő

Nyíregyháza - Felesleges vagy nélkülözhetetlen a sziréna? Hadas Attila Szirénafrász: fő a mértékletesség! című levele nagy visszhangra lelt olvasóink között - jött is szép számmal ellenvélemény. Ezúttal Nyíregyháza városgondnoka szólal meg az ügyben.

Nyíregyháza - Felesleges vagy nélkülözhetetlen a sziréna? Hadas Attila Szirénafrász: fő a mértékletesség! című levele nagy visszhangra lelt olvasóink között - jött is szép számmal ellenvélemény. Ezúttal Nyíregyháza városgondnoka szólal meg az ügyben.

Bordás Béla baleseti tudósító, városgondnok egyebek mellett saját műsort szerkeszt a Nyíregyházi Televízióban stílszerűen 104 elnevezéssel, mely a mentőszolgálatról és az életmentésről szól.

– Tapasztalatom szerint a mentők minden esetben indokoltan használják a kék lámpát és a szirénát. Akik a megkülönböztető jelzéssel élnek, csakis a mentési irányítás engedélyével tehetik meg. A mentőautók vezetői több éves gyakorlattal, PÁV-vizsgával rendelkeznek, jól ismerik az úthálózatot. A legtöbb esetben olyan feladatot kapnak, amit a legrövidebb idő alatt kell végrehajtaniuk. A közvetlen életmentéshez, ellátáshoz igyekezve kötelező a kék lámpa és a sziréna. Sajnos, egyes járművezetők közömbösen reagálnak, azonban szerencsére a többség mindig segít. A lakosságnak megértéssel kell fogadnia, hogy a zsúfolt utakon szükséges biztosítani a haladásukat. Mindenkinek állampolgári kötelessége a segítségnyújtás.

Sokszor az ember beleborzong, ha szirénát hall, mert tudja: az embertársa bajban van. Ne háborodjon fel senki, hogy ha a mentőautó hang- és fényjelzéssel közlekedik, hiszen kizárólag indokolt esetben cselekednek ekképpen. Az esetfeladat ellátását a mentőirányítás végzi, a személyzet pedig az ellátottal foglalkozik a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban. Ez nem pénzkérdés, hanem hivatástudat. A nap 24 órájában.


Nyíregyháza - A Szirénafrász: fő a mértékletesség! című olvasói levél komoly reakciókat váltott ki, újabb és újabb levelek érkeztek reagálva a különféle véleményekre. De most a hivatalos szerveket kerestük meg, hogy tegyenek pontot az ügy végére. tovább »

Nyíregyháza – Szirénázni avagy nem szirénázni? Olvasónk nemrégiben a bécsi viszonyokat emlegette, és kitért rá, hogy a mentők és a rendőrök a felesleges zajkeltés nélkül is megérkeznének a helyszínre időben. Nos, mentőszolgálatos olvasónk nem igazán ért egyet a levél írójával. tovább »

Nyíregyháza – Továbbra sincs egyetértés sziréna-kérdésben: a tegnapi, „Nem úgy van, hogy szirénázunk jobbra – balra” című levél egy mentőtechnikustól érkezett, de olvasónkat máris válaszlevél írásra késztette – szerinte szirénázás nélkül is odaérnének a mentőautók és a rendőrök a helyszínre. tovább »

A Szirénafrász: fő a mértékletesség! című olvasói levél komoly reakciókat váltott ki a Szabolcs Online látogatóiból. A kommentzuhatagon túl írt nekünk egy mentőtechnikus, akitől most megtudhatjuk miért és mikor szól a sziréna. tovább »

Nyírtelek – Visító mentőautók a belvárosban, lakóövezetekben: sürgős eset vagy felesleges csendháborítás? tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában