Vendégségben a világklasszisok

Mátéfi Eszter azt szeretné látni Orbán Adrienntől (balra) és Marina Dmitrovicstól is, hogy megfeszülnek a minél jobb eredmény elérése érdekében
Mátéfi Eszter azt szeretné látni Orbán Adrienntől (balra) és Marina Dmitrovicstól is, hogy megfeszülnek a minél jobb eredmény elérése érdekében - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A Ferencváros elleni szombati hazai meccsen a jó játék és a tisztes helytállás a kisvárdai női kézilabdázók célja.

A Fradi, az Fradi. Női kézilabdában különösen, hiszen a klub évek óta az európai élvonalhoz tartozik. A magyar bajnokság listavezetője Bajnokok Ligája középdöntősként látogat szombaton (kezdés 18 órakor) a Kisvárda Master Good SE vendégségébe – rossz hír a jeggyel nem rendelkezőknek, hogy a pénztárak ki sem nyitnak, a belépőket még hétfőn, egyetlen óra leforgása alatt elkapkodták.

– Hogy mi lehet a reális cél erre a mérkőzésre? – kérdezett vissza Mátéfi Eszter, a Kisvárda szakmai igazgatója. – Az, és ezt mondtam a lányoknak is, hogy tisztesen helytálljunk. Tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, és legyen végre hazai pályán is egy olyan mérkőzésünk, amikor jó játékkal örvendeztetjük meg a közönséget. Abban is megállapodtunk, hogy a dunaújvárosi játéknak kellene lennie az alapnak. Jó lenne, ha nem kellene folyamatosan elölről kezdenünk a csapatépítést, hanem arról a szintről kellene továbblépnünk, ahogyan a legutóbbi meccsen játszottunk. Elsősorban a védekezésre gondolok, mert az nagyon jól működött, a lányok nagyrészt nagyon szépen megvalósították mindazt, amit kértünk tőlük.

Ismerve a Ferencváros keretét, lesz kire figyelni, hiszen sorjáznak a válogatott játékosok a keretben, a tavaly év végi világbajnokságot tízen (Bíró Blanka, Háfra Noémi, Kovacsics Anikó, Lukács Viktória, Mészáros Rea, Nerea Pena, Schatzl Nadine, Szekeres Klára, Szucsánszki Zita és Laura van der Heijden) is megjárták a csapatból.

– Nem túlzás azt állítani, hogy több poszton is világsztárokat tud bevetni a Ferencváros – mondta a riválisról Mátéfi Eszter. – Nerea Penára, Kovacsics Anikóra és az egyre jobb formában játszó Szucsánszki Zitára mindenképpen igaz ez a kitétel, de láthattuk a világbajnokságon, hogy a kapuban Bíró Blanka a balszélen pedig Schatzl Nadine milyen remek teljesítményre képes. A szélsőkre egyébként is fokozottan kell figyelnünk, hiszen a jobb szárnyon Lukács Viktória és Faluvégi Dorottya is gólerősen kézilabdázik. De mondhatnám ugyanezt a belül szereplőkre is, úgyhogy tényleg olyan csapat érkezik hozzánk, amelynek talán nincs is gyenge pontja.

Kisvárdai részről a szombati meccsen nem lesz bevethető a lázas pedig Marincsák Nikolett, de a múlt heti fellépést betegen vállaló Marija Hakunova valamint a dunaújvárosi meccsen hasonló okokból nem játszó Orbán Adrienn is hagyott ki edzéseket.

Címkék: , ,hirdetés