Helyi közélet

2017.01.12. 18:22

Veszélyes a kapucni

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az autósoknak fel kell készülniük a téli közlekedés viszontagságaira, főleg, ha hosszú útra indulnak.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az autósoknak fel kell készülniük a téli közlekedés viszontagságaira, főleg, ha hosszú útra indulnak.

Bár a napokban enyhülés várható, a mínuszok tartósak maradnak. Mi több, a jövő hétre újabb lehűlést jósolnak. A nagy hidegben a gépkocsivezetőknek alaposan fel kell készülniük a téli közlekedésre.

A legkisebb is számít

Fontos, hogyha az autósok hosszabb útra indulnak, akkor az utat tervezzék meg! Célravezető, ha indulás előtt teletankolják a gépjárművüket. Ilyenkor a legapróbb részletekre is oda kell figyelni: például arra, hogy ne télikabátban vezessenek (mert nehéz bekapcsolni a biztonsági övet és akadályozhatja a vezetést), illetve rétegesen öltözködjenek. A kapucni viselése vezetés közben balesetveszélyes tud lenni, mert gátolja a perifériás látást. Muszáj felkészülni arra, hogy elakadhat a gépjármű. Előny, ha van az autóban hólánc és kesztyű, de a zord időben jóleshet a meleg tea is a termoszból.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában