Verébcsapatok városi vetélkedője

Tóth Amina kezében a programajánlóval
Tóth Amina kezében a programajánlóval
Nyíregyháza – Az idei Városi Verébavatón is a szórakozás és az ismerkedés lesz a középpontban.

Játszani kell, tudták ezt már az őskorban is és ma sincs ez másképpen. Elérkezett az idő, hogy a megye középiskolásai – ha egy napra is, de – maguk mögött hagyják a sulit, eltávolodjanak kicsit a rájuk váró feladatoktól és átengedjék magukat a szórakozásnak, ismerkedésnek, önfeledt kikapcsolódásnak. A helyszín és az időpont adott: november 9-én, pénteken a Váci Mihály Kulturális Központban rendezik a harmadik Városi Verébavatót.

Hírnév és dicsőség

– Ahogy az idő halad előre, úgy váltják egymást mellettem a fiatalok a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatókon, de ez így van rendjén – jegyezte meg hétfőn délelőtt dr. Ulrich Attila. Nyíregyháza alpolgármestere hozzátette: a verébavató fontos a diákság életében, hiszen itt a lehetőség, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz.

– A jelentkezés lezárult, az idén tizenhárom iskola tanulói mérik össze tudásukat és ügyességüket különböző sorversenyeken, szurkolókból azonban sosem lehet elég, sőt: az a csapat, amelyik a legnagyobb, leghangosabb, legeredményesebb szurkolótábort tudhatja magáénak, meglepetésben részesül. Azok, akik a lelátókról szeretnék támogatni a csapatukat, mindenképpen regisztráljanak, mert csak karszalaggal vehetnek részt az esti afteren, ami ebben az évben is a Club Hollywoodban lesz – ismertette a rendezvény részleteit Péter János diákpolgármester.

Ajándékok, vándorserleg

Tóth Amina diák-alpolgármester azt üzente a középiskolásoknak, hogy vegyenek részt minél többen a verébavatón, bátorítsák társaikat és érezzék jól magukat az ingyenes rendezvényen.

– Újítás, hogy az idei nyertes verébcsapat az értékes ajándékok mellett egy vándorserleget kap, amit jövőre a legrátermettebb kilencedikesek vihetnek tovább – árulta el zárásként Kócs Máté, a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda programszervezője.

CsA








hirdetés