Véres nyomok a sóstói erdőben – Lövöldöznek a futók körül?

Akt.:
Véres nyomok a sóstói erdőben?
Véres nyomok a sóstói erdőben? - © Fotók: Kiss János
Nyíregyháza – A futók, a sétálók nem értik, hogyan egyeztethető össze a parkerdő a vadászattal.


Véres nyomok árulkodnak egy vadászatról azokon a fotókon, amiket az egyik közösségi oldalon tettek közzé. A fényképek a Sóstói erdő nyugati, 13/B jelű részében készültek, s éppen ezért legnagyobb felháborodást az váltotta ki, hogyan lehet a sétálók és futók által közkedvelt parkerdőben vadakat ejteni.

– Egy etetőt építettem, hogy megkönnyítsem télen az erdei állatok életét. Január 6-án, amikor arra futottam, semmi gyanúsat nem láttam, délután azonban már véres nyomok fogadtak az etetőnél – elevenítette fel a kellemetlen élményeket Ferenczi József nyugdíjas természetbarát, aki mint mondja, jobban ismeri az erdőt, mint a tenyerét. – Kérjük, hogy a vadászati törvény értelmében tekintsék a park­erdőt vadászati kíméleti területnek, mivel ez a tevékenység zavarja és veszélyezteti a lakosságot.


Aki szokott kocogni a sóstói erdőben biztosan ismeri ezt a “nem hivatalos” etetőt. Egy barátom építette s hordja oda az…

Közzétette: János Kiss2016. január 8.


A Sóstói erdőben a vadászati jog a Nyíregyházi Tangazdasági Vadásztársaságé. Megkerestük a szervezet vezetőségét, de későbbre ígértek választ, illetve állásfoglalást.

KM
hirdetés