Vereséggel kezdett a Szpari

Akt.:
Vereséggel kezdett a Szpari
© Forrás: Facebook / Nyíregyháza Spartacus FC
Nyíregyháza – Kártik már az első percben a kapuba talált, Rubust kiállították és fordított a Budaörs.

Bizakodva utaztak vasárnap Tatabányára, a budaörsi együttes ideiglenes otthonába a Nyíregyháza Spartacus focistái. A felkészülés jól sikerült, a Zoran Szpisják irányította NB II-es együttes tagjai szerettek volna visszavágni a budaörsieknek az őszi, nyíregyházi vereségért.

A kezdés parádésra sikeredett, hiszen Kártik Bálint a kapuba talált, és már az eső perc végén vendégvezetést mutatott az eredményjelező. A kezdeti nyíregyházi fölényt az első negyedóra végére budaörsi váltotta, majd kiegyenlített lett a játék. A mély talajon – Tatabányán reggel óta esett – mindkét oldalon akadtak helyzetek, félóra elteltével Rezes László növelhette volna az előny, ám fejes utána kapufa mentett. Néhány perccel később sikerült egalizálniuk a budaörsieknek, mégpedig Stieber András szép szabadrúgásával. A hajában sorsdöntőnek bizonyult Rubus Tamás szabálytalansága, hiszen megfogyatkoztak a nyíregyháziak, ráadásul Stieber büntetett.

A szünetben a nyíregyháziak átbeszélték a módosított taktikát és a folytatásban ismét hamar gólt értek el, most Ötvös Bence volt eredményes. Hosszú percekig csak mezőnyjátékot láthattak a drukkerek, majd a bő negyedórával korábban beállt Kovács Nobert megsérült és el kellett cserélni. Ezt követően izgalmasan peregtek a percek, és csak nem sikerült megőrizni a döntetlent, mert Fodor Dániel bevette Jova Levente kapuját. Így aztán elmaradt a visszavágás, ismét a budaörsiek nyertek.

Budaörs-Nyíregyháza Spartacus 3-2 (2-1)

Tatabánya, 300 néző, v.: Zierkelbach (Legeza, Baghy Csaba)

Budaörs: Demjén – Menyhárt, Vincze (Fodor, 60.), Kékesi, Tányéros, Fényes, Fejős (Czvitkovics, 67.), Stieber, Sajbán Máté (Deli, 89.), Sajbán Miklós, Medgyes. Szakmai igazgató: Bognár György.

Spartacus: Jova – Nagy J., Fodor, Rubus, Farkas, Gulyás, Ötvös, Starosta (Kovács N., 57., Hornyák 74.), Rezes, Gyurján, Kártik (Végső, a szünetben)

Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Gól: Stieber (35., 43., a másodikat 11-esből), Fodor (79.), illetve Kártik (1.), Ötvös (51.)

Kiállítva: Rubus (43.)

1. perc: Egy jobb oldali badást Kártik 12 méterről lőtt a kapuba, 0-1.

35. perc: Stieber lőtt a bal felső sarpokba egy 20 méteres szabadrúgást, 1-1.

43. perc: Rubus szabálytalankodott utolsó védőként Sajben Mátéval a tizenhatoson belül, a nyíregyházi védő piros laot kapott, a büntetőt Stieber értékesítette, 2-1.

51. perc: Ötvös 12 méterről lőtt a hálóba, 2-2.

79. perc: Jova védett bravúral, ám a kipattanó labdát Fodor 10 méterről a kapuba vágta, 3-2.
hirdetés