Sport

2018.05.22. 09:43

Kék Cápák - Jól megoldották a helyettesítést

Nyíregyháza - A korán megszerzett előnynek is köszönhetően nem forgott veszélyben a kellő mértékű Cápa-győzelem.

Nyíregyháza - A korán megszerzett előnynek is köszönhetően nem forgott veszélyben a kellő mértékű Cápa-győzelem.

Miközben olyan párosítású döntő (TF Budapest–Vasas Akadémia) lesz a férfi NB I B csoportban, amilyenre kevesen gondoltak volna, a feljutásra esélyesnek tartott csapatok már különösebb tét nélkül játszhatnak a helyosztókon. Az alapszakasz első és második helyezettje, vagyis az Oroszlány és a Veszprém vívja a bronzpárbajt, míg a harmadik Nyíregyháza Blue Sharks az ötödik helyért lesz érintve a Pécsi VSK-KK ellen. Azok után, hogy vasárnap a Nagykőröst 85–67-re legyőzte a csapat, és összesítésben feléje kerekedett.

– Fontos volt, hogy jól kezdtük a meccset, de persze azzal is tisztában voltunk, nulla ponton még sem lehet tartani az ellenfelet – mondta Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Ugyanakkor az előnyünk nagy része kitartott, és bár a végén észnél kellett lennünk, azért nem forgott veszélyben még a minimum tizenkét pontos győzelmünk sem. Annak értékét növeli, hogy két kulcsemberünk, a sérült Bus Iván és Oláh Zoltán nélkül értük el, az ő helyettesítésüket jól megoldottuk, és a fiatalok is jó teljesítményt nyújtottak.

A Pécs elleni, szintén oda-visszavágós párharcot idegenben kezdi a Blue Sharks, vélhetően még ezen a héten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!