Veretlen kiszálló az újoncok közül

Csak a szokásos: Tölgyes Dorottya a dobogó tetején​
Csak a szokásos: Tölgyes Dorottya a dobogó tetején​
Nyíregyháza, Nyírbátor – Tölgyes Dorottya megnyert a korosztálya top 24-bajnokságát, Hanustyák Fanni a 13. helyen végzett.

Az ifjúsági fiúk után az újonc lányoknál is nyírbátori elsőség született az országos top 24-bajnokságon. Molnár Dávidot követően Tölgyes Dorottya is veretlenül nyerte meg a maga korosztálya körmérkőzéses versenyét.

A fővárosban rendezett viadalon a csoportmérkőzések során játszmát sem vesztett a Nyírbátori ASE versenyzője, aki a felsőházi küzdelmek során is imponált, hiszen további három meccsét nyerte 3:0-ra, kétszer győzött 3:1-re, csak a dunakeszi Volentics Anna ellen kényszerült döntő szettes mérkőzésre, melynek ötödik játszmáját 12:10-re nyerte. A bátoriak Dodója jövőre már serdülőkorú versenyző (persze abban a korosztályban is nyert már versenyt idén, sőt a korosztályos Európa-bajnokságon az ifjúságiak között indulhatott), így szépre sikerült a kiszállója az újoncok közül.

A lányok honi elit mezőnyében volt egy másik szabolcsi induló is. Az apagyi Hanustyák Fanni a csoportjában az első három mérkőzését megnyerte, a hátralévő kettőt viszont elveszítette, így a főtáblán a 9-16. helyért folytathatta. Ott további két mérkőzésen tudott győzni, amivel összesítésben a 13. helyen végzett. Kevés híja volt tehát a nyolc közé jutásnak, de Fanni jövőre is az újonc korcsoportban szerepelhet, és értékes pontokat szerzett, hogy minél kedvezőbb legyen a ranglista-helyezése.
hirdetés