Vérfertőzés Ausztriában: teljes a döbbenet az osztrákoknál

Megkezdte vallomástételét Alsó-Ausztriában az a 73 éves férfi, aki 24 évig tartotta fogva saját lányát háza pincéjében, akit szexuálisan is zaklatott. A hatóság azonban egyelőre nem közölt erről részleteket. .  Pincében tartotta fogva lányát 2008.04.27. Video

17,40 Az apa elismerte, hogy elégette egyik gyermekét
Immár azt is elismerte a vérfertőzéssel és emberrablással vádolt osztrák férfi, hogy a fogvatartott lányától született egyik csecsemőt, miután párnapos korában elhunyt, elégette. Az alsó-ausztriai rendőrség azt közölte: Josef Fritzl vallomásában elmondta, hogy a tetemet a ház kazánjába dobta.


15,30 : Az apa már nem tagadja a szexuális vádakat

Elismerte a fogva tartást és a vérfertőzést is az az osztrák férfi, akit vasárnap vettek őrizetbe Alsó-Ausztriában. Josef Fritzl ugyanakkor azt állítja: nem alkalmazott erőszakot, amikor szexuális kapcsolatot létesített lányával. Gerhard Sedlacek, ügyészségi szóvivő azt mondta: Josef Fritzlt még néhány napig vallatni fogják.

A hatóság időközben átkutatta a férfi családi házát és annak pincéjét. A föld alatt egy 50-60 négyzetméteres, szűk, alig 1,70 méter belmagasságú, háromszobás lakást alakított ki lányának Josef Fritzl.


14.40. Az apa tagadja a szexuális vádakat
A fogva tartást igen, a vérfertőzést azonban nem ismerte el az a 73 éves osztrák férfi, akit vasárnap tartóztattak le Alsó-Ausztriában, amiért a gyanú szerint 24 évig tartotta fogva háza pincéjében lányát, akinek hét gyermeket nemzett. Gerhard Sedlacek ügyészégi szóvivő elmondta: Josef Fritzl “beismerte, hogy börtönt épített gyerekének, azt azonban tagadta, hogy szexuális kapcsolatot tartott volna fenn vele.”

A hatóság időközben átkutatta a férfi családi házát és annak pincéjét. A föld alatt egy 50-60 négyzetméteres, szűk, alig 1,70 méter belmagasságú, háromszobás lakást alakított ki lányának Josef Fritzl.

Alsó-Ausztria rendőrfőnöke, Franz Polzer az üggyel kapcsolatban azt mondta: számos megválaszolatlan kérdés van még. Például, hogy a férfi hogyan látta el élelemmel, ruhával a lányát és a gyerekeket, és egyáltalán: hogyan jöttek a világra titokban a csecsemők. Szintén megválaszolásra vár az is, hogy a férfi felesége miért nem tudott az egészről.


12,30 Megkezdődött a vallomás tétel

Josef Fritzlt szomszédai mint dolgos halászembert ismerték, aki népszerű volt a közösségben. A férfi olyan ügyesen titkolta kettős életét, hogy arról még felesége sem sejtett semmit. A hatóság annyit közölt eddig, hogy a jelenleg 42 éves nőt egy 50-60 négyzetméteres pincehelységben tartotta fogva az apja. A szoba alacsony volt, a belmagasság alig érte el az 1,70 métert. A helységben mosdót, vécét is találtak. Emellett pedig egy gumiszoba is volt a föld alatti börtönben.

A vasárnap kipattant eset megdöbbentette és megrázta az osztrák közvéleményt. A vérfertőző kapcsolatból hét gyermek is született. Közülük egy azonban még csecsemőkorában meghalt.

A kapcsolatból született hat gyerek közül hármat Josef Fritzl és felesége nevelt föl. Két fiút és egy lányt az apa hivatalosan is adoptált. Az idős házaspár gondosan nevelte őket – állítják a szomszédok. Azért sikerülhetett az örökbefogadás, mert a gyerekekhez az anya, aki 18 éves korában 1984-ben tűnt el, mindig hagyott egy levelet, amelyben arra kéri szüleit, hogy viseljék gondját a kicsinek, mert neki erre nincs módja.

A másik három gyermek viszont a pincében élt, sosem láttak napfényt még, iskolába sem jártak. A legkisebb gyerek 5, a legnagyobb pedig 20 éves. Az esetre akkor derült fény, amikor az egyik pincében élő, 19 éves lány csontsoványan kórházba került. Az orvosok pedig az anyával akartak találkozni, hogy fölállíthassák a kórképet. A 73 éves férfi ekkor megengedte, hogy a doktorok találkozzanak a lányával.

Az eddigi információk szerint az apa 11 éves kora óta kényszerítette szexuális kapcsolatra lányát. A 24 évig fogva tartott nőt és gyermekeit pszichológusok vizsgálják.

  • Natascha Kampush ügy Video
    • Natascha: “Nem vagyok szabad”
    • Hibáztak a rendőrök az elrabolt osztrák lány ügyében
    • Az elrabló barátja látta egyszer a lányt







    • hirdetés