párthírek

2019.10.08. 12:47

Harc a hátrányos helyzet, a lemaradás ellen

Településeink túlnyomó többségében és egész Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nem sikerült az elmúlt tizenhárom évben leküzdeni a hátrányokat.

A számok tükrében valódi fejlődésről nem beszélhetünk – mondta keddi sajtótájékoztatóján dr. Gyüre Csaba. A Jobbik megyei elnöke statisztikai adatokra hivatkozva hívta fel a figyelmet arra, nálunk a legalacsonyabb az átlagnyugdíj és a bruttó bér, miközben itt a legmagasabb a munkanélküliségi mutató, itt a legnagyobb az elvándorlás és a legkisebb a népességmegtartó erő.

– Szabolcs-Szatmár-Beregnek olyan megyei vezetésre, megyei közgyűlésre van szüksége, amely nem az éppen regnáló hatalmat szolgálja, hanem a megyében élők érdekeit tartja szem előtt, akar és tud is tenni a felzárkózásért – hangsúlyozta Adorján Béla, a Jobbik-Momentum listavezetője. Néhány konkrét pályázati programmal kapcsolatban aggályainak adott hangot, majd hozzátette: a hétvégi választás tétje, hogy valóban a fejlődés útjára lépjen a megye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában