Versennyel nyitja az új tanévet is a kárpátaljai kollégista

Versennyel nyitja az új tanévet is a kárpátaljai kollégista
Záhony – E hét végén a 47. Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjén vesz részt társaival Hudák Márk, a Záhonyban tanuló, verseny specialistának is nevezhető csapi illetőségű középiskolás.

Márk 2015 őszén kezdte meg tanulmányait közlekedési szakon Záhonyban, ahol hét közben a Dr. Béres József Kollégium tevékeny lakója. Korábban a Csapi Széchenyi Középiskolában, majd az Ungvári Drugeth Gimnáziumban töltötte alapozó éveit. A jelentős cserkész múlttal is rendelkező ifjú korán bekapcsolódott a kollégium közösségi életébe, ahol második éve a diáktanács egyik vezető alakja.
A határvárosban töltött három esztendő alatt megannyi versenyen indult társaival és számos szép területi, megyei és országos helyezést tudhat már magáénak. Két alkalommal szerepelt az országos prevenciós versenyen döntőjében, ahol előbb a 9. helyezést, tavaly pedig az 5. helyet szerezte meg a záhonyi kollégisták triója. Volt már megyei 4. helyezett az ifjúsági katasztrófavédelmi versenyen, többször első és második helyezett a területi szintű versengésen. Elsősegélynyújtásban tavaly az ifjúsági csapattal lettek „bronzosak”, idén a felnőtt gárdával szoros versenyben a nyíregyházi egyetemisták mögött végeztek a második helyen a megyei fordulóban. Egy sikeres pályamunka nyomán aztán a megyei győztesek mellett a záhonyi ötös is meghívást kapott a most zajló miskolci fináléba. Az asztalitenisz csapattal már három alkalommal szerezték meg a legtöbb érmet és pontot a kollégiumok évente megrendezett megyei bajnokságán.
Mindemellett a bázisiskolai vöröskeresztes szervezet ifjúsági vezetője és a kollégiumi színkör egyik meghatározó szereplője. Közvetlenségével, segítőkészségével és sokoldalúságával komoly tekintélyt és rokonszenvet vívott ki magának az elmúlt években nemcsak a diáktársak, de az intézményi közösség felnőtt tagjai körében is.

– Tancsik Róbert –

Címkék: , ,hirdetés