Versenyek versenye – Majoros Bence és Imre Leila a bajnok

Akt.:
Versenyek versenye - Majoros Bence győzött a döntőben
Versenyek versenye - Majoros Bence győzött a döntőben - © MTI Fotó: Máthé Zoltánn
Budapest – A férfiaknál Majoros Bence, a nőknél pedig a szekszárdi Imre Leila nyerte a magyar asztalitenisz történetének legmagasabb összdíjazású tornáját, a Marczibányi téri Ormai László Csarnokban rendezett Versenyek versenyét. Mindketten egymillió forintot kaptak sikerükért.

A Borussia Dortmundban légióskodó, 20 esztendős Majoros a celldömölki Kriston Dánielt verte az elődöntőben, s a másik meccsen is egy Németországban játszó asztaliteniszező vert egy celldömölkit, mégpedig Ecseki Nándor Fazekas Pétert. A fináléban aztán Majoros óriási csatában, hét szettben bizonyult jobbnak válogatottbeli társánál, a harmadik helyet pedig Fazekas szerezte meg.

A nőknél Ambrus Krisztina némi meglepetésre legyőzte válogatottbeli társát, Madarász Dórát az elődöntőben, de a másik ágon Imre Leila gondoskodott arról, hogy azért legyen szekszárdi játékos a fináléban. A Bajnokok Ligájában szereplő tolnai klub 20 éves pingpongosa a statisztikás Fehér Orsolyát verte a legjobb négy között, kétszettes hátrányból fordítva.

A döntőben aztán már ő irányított, mindössze egy játszmát engedett át Ambrusnak, így az övé lett az elsőség. A bronzérmet Madarász szerezte meg.

A Berczik Zoltán emlékére kiírt viadalon tízmillió forint talált gazdára.

Majoros Bence; Imre Leila
A férfiaknál győztes Majoros Bence, a német Borussia Dortmund versenyzője és nőknél első helyen végzett Imre Leila, a Szekszárd AC játékosa az asztaliteniszezők Versenyek versenye eredményhirdetésén, a magyar asztalitenisz történetének legmagasabb összdíjazású tornáján a budapesti a Marczibányi téri Ormai László Csarnokban 2017. december 17-én. A Berczik Zoltán emlékére kiírt viadalon tízmillió forint talál gazdára. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A tornán azok indulhattak, akik az idei ötből legalább három ranglistaversenyen részt vettek, és az öt versenyből a legjobb négy – vagy három – eredményük alapján a férfiaknál bekerültek a legjobb 16, nőknél a legjobb 12 közé.

A férfiaknál négy négyfős, a nőknél négy háromfős csoportba sorsolták a játékosokat, előbbi mezőnyben a csoportgyőztesek automatikusan továbbjutottak, a második és harmadik helyezettek pedig bejátszottak a legjobb nyolc közé. A nőknél az első két helyezettek kerültek a negyeddöntőbe. Minden helyet eldöntöttek, s a végső győztes – mindkét nemnél – egymillió forintot nyert. A nőknél a 12. 140 ezerrel, a férfiaknál a 16. 100 ezerrel gazdagodott.

A vasárnap délutáni program előtt megemlékeztek az 1982-es budapesti Európa-bajnokságon elért magyar sikerekről. Ünnepélyes keretek között köszöntötték a 35 évvel ezelőtti tornán aranyérmes csapatokat, a nőit (Kisházi Beatrix, Oláh Zsuzsanna, Szabó Gabriella, Urbán Edit; edző: Volper László) és a férfit (Klampár Tibor, Jónyer István, Gergely Gábor, Kriston Zsolt, Molnár János; az elhunyt edző: Berczik Zoltán).
A ceremónia közben kisebb baleset történt, Volper László ugyanis elvesztette az egyensúlyát és leesett a színpadról, de a mesteredzőnek nem esett komoly baja.

Eredmények:
férfiak:

elődöntő:
Majoros Bence (Borussia Dortmund)-Kriston Dániel (Celldömölki Városi és Vasutas SE) 4-0 (6, 8, 11, 8)
Ecseki Nándor (TTC Ober-Erlenbach)-Fazekas Péter (Celldömölki Városi és Vasutas SE) 4-2 (9, 9, -8, 7, -7, 9)
a harmadik helyért:
Fazekas-Kriston 4-1 (-10, 1, 5, 7, 2)
döntő:
Majoros-Ecseki 4-3 (8, 7, -9, 2, -17, -9, 6)

A végeredmény:
1. Majoros Bence
2. Ecseki Nándor
3. Fazekas Péter
4. Kriston Dániel
5. Szita Márton (Celldömölki Városi és Vasutas SE)
6. Kosiba Dániel (Eslövs)
7. Nagy Krisztián (TTC Fortuna Passau)
8. Molnár Krisztián (BVSC-Zugló)
9. Lakatos Tamás (TTC Fortuna Passau)
10. Szudi Ádám (Borussia Dortmund)
11. Timafalvi Gergő (Eger)
12. Juhász Patrik (Wiener Neudorf 1947)
13. Muskó Péter (SK Vydrany)
14. Do Phuong Nam (BVSC-Zugló)
15. Magyar László (SV Plüderhausen)
16. Simon Ferenc (Celldömölki Városi és Vasutas SE)

nők:
—-
elődöntő:
Ambrus Krisztina (Budapesti ERDÉRT SE)-Madarász Dóra (Szekszárd AC) 4-1 (11, -9, 9, 9, 4)
Imre Leila (Szekszárd AC)-Fehér Orsolya (Statisztika PSC) 4-2 (-10, -10, 8, 7, 7, 7)
a 3. helyért:
Madarász-Fehér 4-0 (5, 4, 7, 4)
döntő:
Imre-Ambrus 4-1 (9, 7, 5, -3, 9)

A végeredmény:
1. Imre Leila
2. Ambrus Krisztina
3. Madarász Dóra
4. Fehér Orsolya
5. Nagyváradi Mercédesz (Budaörs)
6. Tóth Kata (Budapesti ERDÉRT SE)
7. Peterman-Varga Tímea (Budaörs)
8. Tóth Edina (Orosháza)
9. Bálint Bernadett (Szekszárd AC)
10. Hepke Johanna (Budapesti ERDÉRT SE)
11. Nagypál Márta (Jászkun Volán)
12. Szvitacs Alexa (Univer-Sport Kft.)

– MTI –Sporthírek


hirdetés