Vért adtak az önkéntesek

A Provident Pénzügyi Rt. tizenhét dolgozója adott vért a vállalat miskolci irodájában március 3-án délután. A Magyar Vöröskereszt által lebonyolított akcióra a vállalat 2006. évi országos Társadalmi Felelősségvállalás Programja keretében került sor.

A véradás kapcsán Szabó Péter, regionális operációs vezető elmondta, hogy a miskolci akció pár hónapon belül immár a negyedik hasonló kezdeményezésük az országban. „Az önkéntesek azért vesznek részt az akciókban, mert átérzik, hogy véradóként emberi életeket menthetnek meg. A Provident Társadalmi Felelősségvállalás Programjának célja a segítségnyújtás mellett a szemléletformálás, példamutatás. Reményeink szerint a Miskolcon most megvalósult véradás sikere ösztönzést ad majd hasonló megmozdulásokhoz” – tette hozzá Szabó Péter.

A véradás illeszkedik a Társaság Társadalmi Felelősségvállalás Programjába, melynek keretében országszerte közösségi, oktatási és környezetvédelmi projektek valósulnak meg. 2005-ben összesen 179 társadalmi felelősségvállalás projektet támogattak Magyarországon.

Északkelet-Magyarországon rendszeresen támogatják a helyi közösségek életminőségét javító kezdeményezéseit.

2005 második felében önkéntesek három alkalommal végeztek környezetvédelmi munkát Miskolc vonzáskörzetében.

Ősszel Egerben a munkatársak és képviselők 12.200 darab, magas környezeti kockázatot jelentő használt szárazelemet gyűjtöttek össze és továbbítottak ártalmatlanításra.

Decemberben tíz északkelet-magyarországi kistelepülés óvodájában valósultak meg Mikulás ünnepségek a cég támogatásával.
hirdetés