Évértékelés a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon

Csák József r. alezredes csütörtökön értékelte a Nyíregyházi Rendőrkapitányság előző évi munkáját.

A kapitány kiemelte, hogy öt éve folyamatosan csökken a városban regisztrált bűnesetek száma. 2005-ben 6313 bűncselekmény jutott a hatóság tudomására, szemben a 2004-es 8421-gyel. A csökkenésben jelentős szerepet játszott a bűnügyi és közrendvédelmi szinten is megalakuló lakótelepi rendőrség.

Csák József örömét fejezte ki, hogy 2005-ben nem történt olyan nagy visszhangot kiváltó bűntény, mely a város lakosságának biztonságérzetét jelentősen rontotta volna. Több betörés-sorozat is borzolta viszont az állampolgárok kedélyét, amíg számos (mint kiderült nem helybeli) elkövetői csoportot sikerült is felderíteni.

Az értekezleten dr. Nagy Ferenc, vezető ügyész, valamint dr. Gunyecz Zoltán a városi bíróság elnök-helyettese is elismerően szólt a rendőrök tevékenységéről. A nyíregyházi ügyészség képviselője ugyanakkor kiemelt néhány olyan szakmai-adminisztratív területet, melyek több odafigyelést igényelnek. Dr. Andrékó János r. ezredes, megyei főkapitány dicsérő szavai mellett felhívta a figyelmet, hogy a lakosság biztonságérzetét rontó bűncselekmények, így elsősorban a lakásbetörések és közterületen elkövetett erőszakos cselekmények visszaszorítása érdekében van még tennivaló. Kiemelt feladatként határozta meg az idős- és gyermekkorúak sérelmére elkövetett jogsértések elleni küzdelmet is.

Az értekezleten részt vett Csabai Lászlóné, Nyíregyháza polgármestere is, aki megköszönte a rendőrök egész éves helytállását.


Az alábbi adatok a Nyíregyházi
Rendőrkapitányság teljes illetékességi területére (Baktalórántházától
Újfehértóig), nem csak magára a városra vonatkoznak
2004.
2005.
Emberölés:
7
3
Emberölési kísérlet
1
4
Testi sértés:
462
458
Gépkocsi lopás:
12
18
Gépkocsi feltörés:
415
556
Rablás:
48
53
Lopás:
2992
2732
Személyi sérüléses balesetek száma:
Halálos:
33
32
Súlyos:
157
192
Könnyű:
336
305

– Pusztai Sándor –
hirdetés