Vesszőfutás után előretörés

Gaál Roland a levegőben, a Fehérgyarmat pedig szárnyal – kiváltképp az előző szezonhoz képest
Gaál Roland a levegőben, a Fehérgyarmat pedig szárnyal – kiváltképp az előző szezonhoz képest - © Fotó: Bereczki Zoltán
Fehérgyarmat – A jelek szerint Falcsik Miklós jól döntött, amikor Mátészalkáról hazatért Fehérgyarmatra.


Megfelelő körülmények, nyugodt légkör, fegyelmezett, alázatos munka és kiegyensúlyozott produkció. Ezt mutathatja fel a Fehérgyarmati VSE NB II-es kézilabdacsapata. A Falcsik-legénység harmadik helyre kapaszkodott fel az őszi idényben, ami az előző évad „vesszőfutása” után sokat mondó tény.

– A védekezés hatékonysága, amely mindig nagyon jó kapusteljesítménnyel párosult, határozta meg a teljesítményünket – nyomatékosította Falcsik Miklós. – A fiúk az elejétől kezdve nagyon motiváltak voltak és ez a lendület végig kitartott. Akadtak kimagasló egyéni teljesítmények, de most nem szeretnék senkit név szerint kiemelni. A csapat minden tagja tudása legjavát adva harcolt a mérkőzéseken. Ugyanakkor nem értünk még kellően össze. Nagyon sokat kell még dolgozzunk, hogy még kiegyensúlyozottabb és magabiztos szereplésre legyünk képesek. Ennek jegyében kezdtük el január 5-én a tavaszi idényre a felkészülést, ami mindig más jellegű, mint a nyári, amikor napközis rendszerben tudunk gyakorolni. Télen sokkal összetettebb munkát kell elvégeznünk, mivel nem tudunk napi kétszer találkozni.

Falcsik Miklós részletesen kitért a folytatásra, illetve a keretben történt módosításokra.
– A játékos állományt tekintve az őszhöz képest kisebb változások történtek. A bal szélről távozott Balint Alexandru, Siket Tibor makacs vállsérülése nem akar gyógyulni, Pál Tamás szerepeltetése pedig még kérdéses. Egy bajnokin tudna a rendelkezésünkre állni kettős játékengedéllyel, át kell gondolnunk, hogy ennek van-e így értelme. Természetesen jó hírekkel is szolgálhatok, hiszen Tóth Norbert felépült a súlyos térdsérüléséből és immár együtt készül a csapattal. Tavasszal csak öt alkalommal játszunk hazai környezetben és nem lesz könnyű egyik megmérettetés sem. Idegenben minden megszerzett pont aranyat ér majd, de ezzel úgy gondolom semmi újat nem mondtam. A végelszámolásnál az első öt hely valamelyikének megszerzése reális célkitűzésnek tűnik.

A csapat nevében ezúton is szeretném megköszönni a háttérben nagyon sokat dolgozó vezetők munkáját, akik megteremtették a feltételeket ahhoz, hogy ilyen szép eredményeket érhessünk el. A magam nevében csak annyit, úgy néz ki, jó döntést hoztam azzal, hogy hazajöttem. A srácok nagyon jól fogadtak, figyelmesek, fegyelmezettek, általuk újra feltöltődtem, motivált vagyok és adott a lehetősége annak, hogy Török Péter kollégámmal még több felejthetetlen percet szerezzünk a lelkes szurkolóinknak.

KM-KT
hirdetés