Veszélyben a krokodilvadász öröksége

Steve Irwin, a tudományos kutatást a show elemeivel mesterien ötvöző ausztrál médiajelenség valamennyiünk örökségének szánta vadasparkját.

A krokodilok hátán lovagoló, és hatalmas kígyókat félelem nélkül emelgető természetbúvár népszerű tévéműsorai az egész világon felhívták a figyelmet a veszélyeztetett fajok helyzetére.

Szó szerint a halála pillanatáig a természetfilmek elkészítésén dolgozott: egy rája méregtüskéjének döfése végzett vele filmforgatás közben a sekély tengervízben. A krokodilvadász özvegye,

Terri Irwin néhány nappal ezelőtt a nemzetközi média nyilvánosságához fordult egy közleményben, amelyben a helyi állat- és növényvilágot bemutató Steve IrwinWildlife Reserve területét fenyegető új veszélyre hívta fel a figyelmet.

A Cape Alumina nevű vállalat tervei szerint bányászkodásba kezdenének a Stewe Irwin Wildlife Reserve területén, veszélyeztetve ezzel három természetes vízforrást, és a Wenlock River teljes vízdazdálkodását. A vizes élőhelyen ritka és veszélyeztetett állat- és növényfajok találtak menedékre.

A bányavállalat a terveit ismertető kiadványokban nem közölte a terület vízháztartásának esetleges befolyásolásáról szóló, részletes kockázatelemzéseket.

Terri Irwin és az ausztrál természetvédők véleménye szerint a bányászat helyrehozhatatlan károkat idézhetne elő a korábban természetes egységében megóvott élőhelyen.

Angolul tudó látogatóink szintén támogathatják aláírásukkal a tervezett bányaművelés elleni nemzetközi tiltakozást a http://www.savestevesplace.com/ weboldalon. További részletek és hírek: Tappancsvilág

  • Három halott egy kínai alagútomlásban
  • Vérontás egy londoni zenei gálán – 3 sérült
  • Bedobozolta magát a rab – így szökött meg a börtönből
  • Megvadult kutyája miatt halt meg egy 10 éves kisfiú


  • Sporthírek


    hirdetés