Veszélyes a repülőhíd – “Kicsit úgy érezzük, mostohagyermekei vagyunk a városnak”

Akt.:
Még az idén helyreállítják a repülőhidat és környékét
Még az idén helyreállítják a repülőhidat és környékét - © Fotó: KM
Nyíregyháza – A nyíregyházi repülőhíd állaga folyamatosan romlik a négy évvel ezelőtti felújítás óta. Nemrég egy nyugdíjas néni virágcsokorral a kezében botlott meg a lépcsőn, elesett és olyan súlyosan sérült meg, hogy a mentők kórházba szállították.

– Az idős embereknek és a babakocsis anyukáknak mindkét oldalon meggyűlik a baja a kátyúkkal, a végigrepedt, törött lépcsők veszélyesek, mert beleakad a cipők sarka, orra, ráadásul ha eső vagy hó esik, még csúsznak is. Nemrég egy nyugdíjas néni virágcsokorral a kezében botlott meg a lépcsőn, elesett és olyan súlyosan sérült meg, hogy a mentők kórházba szállították. Kicsit úgy érezzük, mostohagyermekei vagyunk a városnak, mert míg a frekventált területek folyamatosan szépülnek, a Vasgyár és Széchenyi utcák környéke lassan elenyészik – mutatott rá a repülőhídon túl élő Varga Lászlóné.

repcsi2

„A felüljáró burkolatminőségének ellenőrzését, karbantartását, a kisebb hibák javítását rendszeresen elvégezzük. A lépcsők éleinek és a járófelületeknek a kezelése az idei tervek között szerepel. A munkavégzés idejére le kell majd zárni a felüljárót, erről időben értesítjük a lakosságot. A gyalogos felüljáróhoz vezető járda burkolatjavítását, a meglévő magasságkülönbségek megszüntetését szintén erre az évre terveztük. A közfoglalkoztatási program keretein belül pedig rendszeresen takarítjuk a területet, és a környezet karbantartására is figyelmet fordítunk” – írta megkeresésünkre a MÁV kommunikációs osztálya.

KM-CsA
hirdetés