Nyíregyháza hírei

2013.05.02. 13:40

Kortárssegítők a Kazinczyban

A szülőknek és pedagógusoknak – legyenek bármilyen nyitottak és empatikusak is – olykor fogalmuk sincs, milyen problémákkal, kihívásokkal néznek szembe az általános iskolás gyerekek.

A szülőknek és pedagógusoknak – legyenek bármilyen nyitottak és empatikusak is – olykor fogalmuk sincs, milyen problémákkal, kihívásokkal néznek szembe az általános iskolás gyerekek. – Vannak, akiknek tanulási nehézségei adódnak, van, akinek a mások előtt való nyilvános szereplés okoz gondot, mások talán családi vagy magánéleti sebeiket próbálják rejtegetni a külvilág elől. Ezen problémák orvoslását hivatott segíteni a nyírbogdányi Kazinczy Ferenc Általános Iskolában indult kortárssegítő képzés.

A programra, melyet a Nyírség Könyvtár Alapítvány indított útjára tavaly ősszel a Lapozz tovább program keretében, öt diák jelentkezett az iskolából. A gyerekek 15 foglalkozáson, Varga Dóra közösségfejlesztő közreműködésével tanulták meg az önismeret, a probléma-felismerés és a „laikus” segítségnyújtás titkait, hogy hatékony támaszaivá váljanak a különféle problémákkal küzdő diáktársaiknak. A résztvevő fiatalok Mazsolák néven népszerűsítik tevékenységüket az iskolában. Bárki csatlakozhat hozzájuk, aki szeretné kipróbálni magát e speciális segítő szerepben – mondta el Onderó Szilárd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!