Vesztegetéssel vádolja Porosenko pártja Magyarországot

Vesztegetéssel vádolja Porosenko pártja Magyarországot
Az ukrán elnök pártjának kárpátaljai jelöltje szerint magyar ellenlábasa „eszeveszett támogatásban részesült Magyarország részéről” az elmúlt önkormányzati választásokat megelőzően.

Eduard Pukanics, a Petro Porosenko nevével fémjelzett Szolidarnyiszty választási tömörülés megyei tanácsi képviselőjelöltje azt követően fakadt ki az egyik közösségi portálon, hogy 939 szavazattal csupán a második helyen végzett a beregszászi szavazókörzetben – írja a beregovo.today hírportál.

A politikus szerint legfőbb ellenfele, a KMKSZ Ukrajnai Magyar Párt és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség színeiben induló Orosz Ildikó eszeveszett támogatásban részesült Magyarország részéről, amely az utóbbi néhány hónapban és közvetlenül a választási kampány során több százezer eurót utalt át Kárpátaljára segélyként a magyaroknak. Pukanics azt állítja, hogy kétségtelenül ezzel magyarázható a magyar pártok „fenomenális” sikere a múlt heti választásokon.

„Mindannyian láthatták a választásokat megelőző napokban azokat a hosszú sorokat, amelyek a városunk OTP Bank fiókja előtt kígyóztak – ekkor vették fel ugyanis a beregszásziak a Magyarországról folyósított anyagi segélyt” – írja posztjában Eduard Pukanics.

Az elnökpárti beregszászi politikus kifakadására azért kapta fel a fejét a sajtó, mivel Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke pont Petro Porosenko Tömbjének frakciójában foglal helyet az ukrán törvényhozásban, s támogatja annak munkáját szavazataival.

Az ukrajnai önkormányzati választások hivatalos végeredménye szerint a kárpátaljai magyar összefogás listája a negyedik helyen végzett a megyei közgyűlés képviselői helyeiért vívott szavazatversenyben, olyan tekintélyes ukrán politikai erőket megelőzve, mint az ellenzéki Opozicijnij Blok (Ellenzéki Tömörülés), és Julija Timosenko Batykivscsina (Haza) Pártja.

– Palkó István –
hirdetés