Sport

2017.03.27. 09:56

Régen látott magasságban a Fatum

Nyíregyháza - A nyíregyházi női röplabdacsapat 2009 után először jutott a magyar bajnoki elődöntőbe!

Nyíregyháza - A nyíregyházi női röplabdacsapat 2009 után először jutott a magyar bajnoki elődöntőbe!

Ez sem tegnap volt. Mármint régen látott magasságokba emelkedett a Fatum élvonalbeli női röplabdacsapata. A nyíregyháziak az Újpest elleni párharc megnyerésével a bajnoki elődöntőbe jutottak – oda, ahol hosszú évek óta nem jártak. Anno, 2009-ben mindmáig felejthetetlen, bírói bakikkal ,,színesített” finálét bukott el a BSE-vel szemben, majd a hányattatások mélypontjaként alászállt a pokolba, az NB II-be. Azóta sok víz lefolyt a Tiszán, történt egy, s más, vasárnap viszont véglegesen visszatért a közvetlen elitbe. A fővárosiak oda-vissza legyőzésével (nem mellesleg ugyanez volt a forgatókönyv az alapszakaszban is...) immár a legjobb négy között folytathatják a nyírségiek, akik így vastagon teljesítették az aktuális évadra megfogalmazott célkitűzést. A kupabronz után eme a fronton eleget tettek a kívánalmaknak, a többi pedig hab lesz a tortán.

– Kijött a lépés – ragadta meg a lényeget Horváth András, a nyíregyháziak szakvezetője, akinek nyári szerződtetése immár bizonyosan telitalálatnak bizonyult. – Természetesen örülünk annak, hogy teljesítettük tervünket, de még nincs vége az idénynek, szeretnénk minél fényesebben szerepelni, minél előrébb zárni a bajnokságot. Elégedett sosem lehet az ember, mindig van hová fejlődni, mi is erre törekszünk a folytatásban.

Horváth András előzetesen azon igényét fogalmazta meg, hogy nem szabad túldimenzionálni az UTE elleni különcsatát, pláne stresszelni. A jelek szerint a játékosok – mint annyiszor – hallgattak a jótanácsra és tökéletesen megvalósították az edzői intelmeket.

– Azt gondolom, mentálisan erősebbek voltunk ellenfelünknél, csapatként dolgoztunk, ebben volt és remélem lesz az erőnk a továbbiakban is. Mindenki tette a feladatát, mindig akadt valaki, aki az adott szituációban segíteni tudott. Mentálisan abszolút készek voltunk arra, hogy sikerrel vívjuk meg a párharcot: a lányok nem görcsölték túl a történetet, ennek eredménye, hogy kisebb megingásoktól eltekintve mindkét mérkőzésen jobb játékot nyújtottunk, holott az Újpest kimondottan veszélyes ellenfélnek számít. Csak ismételhetem magam, megyünk tovább előre, megpróbáljuk a tőlünk telhető legszebb eredményt elérni – adott hangot vágyának a tréner.

A Fatum ellenfele minden bizonnyal a Vasas lesz az egyik fél három győzelméig tartó elődöntőben.

KM-KT


Az UTE ellen idegenben is jobbnak bizonyult a Nyíregyháza, így éremért küzdhet a folytatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!