Veterán pingpongos nem vén pingpongos

Sallai Zoltán (jobbra) egyéniben, és párosban Márföldi Istvánnal (balra) is érmet nyert Békéscsabán​
Sallai Zoltán (jobbra) egyéniben, és párosban Márföldi Istvánnal (balra) is érmet nyert Békéscsabán​
Nyíregyháza – Sallai Zoltán az ötvenedik évét betöltve, új korcsoportjában magyar bajnoki címet szerzett.

A honi veterán asztaliteniszezők versenysorozat legrangosabb állomása a békéscsabai Bándi Andor-emlékverseny, amely egyben a magyar bajnokság is. Éppen ezért különösen értékesek azok az érmek, amelyeket ezen a viadalon szereztek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei versenyzők.

Az új évadra korosztályt váltott, a magyar bajnokság előtti napokban az ötvenedik életévet betöltött Sallai Zoltán (Nyíregyházi Tömegsport és Szabadidő SE) az utóbbi időben egyéni versenyeken nem nagyon vett részt, így nem a legkedvezőbb sorsolást kapott. Mindezek és derékfájdalmai ellenére is kivágta a rezet, hiszen a csoportmérkőzések után a harminckettes főtábla akadályait is sikerrel vette, így az 50-59 évesek korcsoportjában megszerezte a bajnoki címet. A döntőben a Szécsény NB I-es csapatának játékosát, Nagy Miklóst győzte le 3:2-re.

Ugyanebben a korosztályban a Várdai ASE játékosa, Márföldi István is feljutott a főtáblára, ahol két mérkőzést megnyerve a nyolc közé jutott. A Sallai, Márföldi páros pedig bronzérmet szerzett, az elődöntőben a későbbi győztes Nagy Miklós, Kulcsár Péter (Szécsény, Váci RSE) duótól szenvedtek vereséget.
hirdetés