Veteránok monstre bajnoksága

Ülést tartott a 2010-es, nyíregyházi veterán atlétikai Európa-bajnokság szervezőbizottsága, amelyre a következő másfél évben hatalmas feladatok várnak a monstre sportrendezvény minél precízebb lebonyolítása érdekében.

Hogy csak egy számot említsünk, az idei, ljubljanai viadalon 674 versenyszámban hirdettek bajnokot.

Elkészült az Eb marketing terve, az időpontbeosztás pedig akár már véglegesnek is tekinthető, eszerint két év múlva július közepén kilenc nap alatt rendezhető meg a viadal a Városi Stadionban illetve a Nyíregyházi Főiskola felújításra és bővítésre váró atlétikai pályáján. A jelenlévők hangsúylozták a propaganda szerepét, meg kell célozni a veterán atléták népes táborát, hogy őket Nyíregyházára is el tudják csalogatni.

Erre már Ljubljanában is történt kezdeményezés, a 2009-es számottevő versenyeken pedig ugyancsak képviselteti magát a nyíregyházi szervezőbizottság: jövőre az olaszországi Anconában fedett pályás kontinensbajnoksgát, a dániai Aarhusban stadionon kívüli, tehát utcai Európa-bajnokságot, a finnországi Lahtiban pedig világbajnokságot rendeznek a veterán atléták számára.

– Bodnár Tibor –
hirdetés