Vették már jobban is a kanyart

Akt.:
Morauszki István (elől) és az elnyűhetetlen Göncz Bertalan hozzáállását nem érhette kritika
Morauszki István (elől) és az elnyűhetetlen Göncz Bertalan hozzáállását nem érhette kritika - © Fotó: Racskó Tibor
Tiszakanyár – A jelentősen átalakult Koskovits-csapat szereplése jócskán elmaradt a várttól.

Hogy nem a Tiszakanyárból kerül ki a megyei első osztályú bajnokság „Aranycipőse” – az egyszer szent. Az NB III. átszervezése miatt lecsúszó egylet tagjai meglehetősen szerényen termeltek. Olyannyira, hogy a Koskovits-legénységnél kevesebb gólt csak a sereghajtó Tiszalök (12) szerzett, míg az ugyancsak a kiesés megúszásért hajtó Volán-Sényő hajszálra azonos teljesített ebben a műfajban. Kisebbfajta csoda, hogy a kanyáriak így is alulról „súrolják” a középmezőnyt, bár az is igaz, hátra sem árt figyelni.

– A nyári felkészülés meghirdetésekor szinte csapat sem volt… – szolgált nem sok jóval kecsegtető információval Koskovits György, a Tiszakanyár edzője. – Nyugodtan mondhatom, számomra szinte ismeretlen játékosak kerültek hozzánk, de érdekes módon, a bajnokság nyitányakor mégsem akadtak gondjaink. Sajnos, az iskolakezdéskor kiderült, az edzéslátogatottság a fiatalok részéről nem megoldható, ami a fokozatosan a teljesítmény rovására ment. Nyilván ez is közrejátszott abban, hogy a társaság produkciója jócskán elmaradt a vezetők és az általam elvárttól. Sajnos, arról is szólnom kell, a rendezett anyagi háttér ellenére mentális problémák jelentkeztek. Mindez nem csak hozzáállásban, a mérkőzések közben is sok fegyelmezetlenséget szült. Természetesen számomra szokatlan jelenlegi helyezés, hiszen korábban játékosként, és edzői pályafutásom során is többnyire a bajnoki cím megszerzése volt a cél.

Koskovits György nem árult zsákbamacskát a további terveket illetően.

– Ahhoz, hogy méltó módon tudjunk szerepelni, komoly személyi változásokra lesz szükségünk, dolgozunk ennek megvalósítása érdekében. A kiszemeltekkel tárgyalunk, addig azonban felesleges bármi mondani, amíg nincs konkrét megegyezés. A folytatásban egyértelműen hatékonyabb támadójátékra lesz szükség, mivel az ősszel senki nem jeleskedett a gólszerzésben, márpedig a szoros mérkőzéseken elengedhetetlen egy-egy a végeredményt befolyásoló villanás.

– KM-KT –


Kanyári kitekintő

A Tiszakanyár megyei I. osztályú csapatának mutatói

A bajnoki állás: 10. Tiszakanyár 16 5 2 9 14–25 17

Hazai pályán: 8 4 1 3 10–8 13

Idegenben: 8 1 1 6 4–17 4

A házi góllövőlista

  • 3 gól: Deák Tibor, Oláh Levente.
  • 2 gól: Csáki Péter.
  • 1 gól: Csombók Zoltán, Gönczi Zoltán, Phrakonkham Ádám, Kosztik Dávid, Morauszki István.
  • Öngól: Borbély László (Dombrád).Sporthírek


hirdetés