Vidám Családi- és sportnap Kálmánházán

Vidám Családi- és sportnap Kálmánházán
Vidám Családi- és sportnap Kálmánházán
Kálmánháza – Egy vidám családi napra várták a Kálmánházi Benedek Elek Általános Iskola lelkes pedagógusai a gyermekeket és szüleiket a napokban az intézmény udvarára.

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött az esemény, majd felavatták az iskola új tankonyháját, amelyet a jótékonysági bál bevételéből és a Kálmán Alapítvány segítségével valósíthattak meg.

kalman2

Érdekes, és a résztvevőket lenyűgöző program a Step aerobikos csoport látványos bemutatója folytatta a nap eseményét. „Sportolj az egészségedért” címmel egyéni és családi versenyeken a diákok BENEDEK ELEK TALLÉROKAT gyűjthettek, amelyeket az ebédlőben értékesebbnél értékesebb ajándékokra, játékokra válthattak be. A versenyek során a gyermekek kipróbálhatták a TELJES KÖRŰ EGÉSZSÉGFEJESZTÉS (TIE) sikeres pályázatán nyert sporteszközöket. Amíg a játszani szerető gyerekek összemérték ügyességüket, a darts, Petanque a dobozfújó, a trambulin, gyufás feladat, csocsó, a sportpohár, roller és hasonló érdekes játékokban, addig a bográcsokban a szülők ínycsiklandozó ételei is elkészültek. A nap programját színesítette még a Tűzoltóság bemutatója. Az ugrálóvár térítésmentes használatával és fagyijeggyel kedveskedett a gyermekeknek Kálmánháza Község Önkormányzata Képviselőtestülete. A szülők által sütött finom sütivásáron támogathatták az ide látogatók a diákönkormányzatot. Az itt befolyt összeget további gyermekprogramok támogatására fordítják a pedagógusok. A vidám és önfeledt játék után jól esett a szabadtűzön főtt gulyás leves, töltött káposzta, paprikás krumpli, tejfölös csirke.

Ez a sikeres rendezvény nem jött volna létre: Kálmánháza Község Önkormányzat képviselőtestülete, kollégáim, munkatársaim, a szülők és a gyermekek nélkül. Köszönetet mondok lelkes és odaadó munkájukért. Az önfeledt és vidám nap után gazdag élményekkel tért haza a község apraja és nagyja.

  • Faragóné Mátrai Zsuzsa intézményvezető- helyettes, Kálmánházi Benedek Elek Általános Iskola –
hirdetés