Videó: 120-szal csapódott egy ibrányi házba a jogsi nélkül furikázó fiatal

Akt.:
Videó: 120-szal csapódott egy ibrányi házba a jogsi nélkül furikázó fiatal
© Fotó: Pusztai Sándor
Ibrány – Most emelt vádat az ügyészség az ellen a két fiatal ellen, akik nyáron egy engedély nélkül megszerzett autóval kocsikáztak Ibrányban, majd két szomszédos ingatlan kerítését is kidöntve egy ház falának ütköztek és felborultak. Mindezt szinte karcolás nélkül úszták meg.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott gyermekvédelmi intézetből szökött meg, és a szülei lakására távozott. Ott magához vette az édesapja használatában lévő személygépkocsi indítókulcsát, és azzal úgy, hogy gépjárművezetői engedéllyel sem rendelkezik kocsikázni indult. Útközben felvette egyik rokonát, és Ibrány belterületén jelentős sebességhatár túllépéssel 100-120 km/h-val közlekedtek.

Egy traktor kikerülése közben a sofőr elvesztette az uralmát a gépjármű felett, és először a bal oldali útpadkára csúszott, majd ellenkormányzás közben egy ingatlan kerítésoszlopának ütközött, majd egy lakóházba csapódott. A személygépkocsi sodródás közben a szomszédos ingatlan kerítését is letarolta, majd a gépkocsi a tetejére fordulva állt meg. A járműből az ablakon keresztül az utasnak sikerült kimásznia, azonban nem segített rokonának, hanem elszaladt a helyszínről. A sofőrt az utcán tartózkodók segítették ki a gépjárműből. Csodával határos módon a két fiatal könnyebb sérülésekkel úszta meg a kalandot.

A baleset következtében a vályogból készült lakóház jelentősen megrongálódott, részben lakhatatlanná vált, és a személygépkocsi is totálkárosra tört.

A sofőrnek jármű önkényes elvételének bűntette miatt, míg az utasának segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt kell felelnie a bíróság előtt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség –A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés