Videó: 66 millió forintnyi cigi és vágott dohány a pénzügyőrök hálójában

Akt.:
Videó: 66 millió forintnyi cigi és vágott dohány a pénzügyőrök hálójában
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Nemzeti Adó- és Vámhivatal észak-alföldi pénzügyőrei egy napon, három helyszínen összesen több mint 66 millió forint értékű cigarettát és vágott dohányt foglaltak le.

– A NAV munkatársai egy észak-alföldi ingatlan átvizsgálásakor, egy fa furnérlemezzel eltakart rejtekhelyen több mint 700 kilogramm vágott dohányt, valamint több, illegális dohány feldolgozására alkalmas eszközt (vágó-aprító gép, csomagoló gép, rostáló gép) találtak és foglaltak le 58 millió forint értékben – tájékoztatott Magyar Norbert. – Szintén aznap a pénzügyőrök egy közúti ellenőrzésen tartóztatták fel annak az autónak a sofőrjét, akinél 3 000 doboz, mintegy négymillió forint értékű, adózatlan cigarettát találtak. Egy másik helyszínen, a zöldhatár térségében a NAV munkatársai a rendőrséggel közös ellenőrzésen tartóztattak fel egy ukrán-magyar állampolgárt, akitől 3 200 doboz, több mint négymillió forint értékű, különféle márkájú csempészett cigarettát foglaltak le – mondta a NAV megyei adó- és vámigazgatóságának sajtóreferense.

A pénzügyőrök mindhárom esetben jövedéki termékkel visszaélés és orgazdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak, a füstölnivalókat, az eszközöket és az autót lefoglalták.

KM

Címkék: , , ,hirdetés