Videó: A fél világ a magyar színekben induló síelőn nevet

Akt.:
Videó: A fél világ a magyar színekben induló síelőn nevet
© Forrás: Facebook
Bogvang – Swaney Elizabeth utolsóként végzett a síakrobaták félcső selejtezőjében a phjongcsangi téli olimpián.

A honosított olimpikonunk elég szerényen teljesített mindkét menetében, az elsőben 30 pontot kapott a zsűritől, a másodikban kemény 31 pontot sikerült összehoznia. Összehasonlításképpen az utolsó előtti helyezett is 45 pontot szerzett egy menet alatt a megszerezhető százból.

Az Eurosport jóvoltából meg is nézhetjük Swaney akrobatikus ugrásait.

Részben elégedett vagyok, de nagyobb részben nem. Magasabbra akartam ugrani, amikor kevésbé vagyok ideges, akkor ennél jobban is megy. A jövőben szeretnék ezen javítani. Annyiban elégedett vagyok, hogy Magyarországot tudtam képviselni, és bízom benne, hogy Magyarországon felfigyelnek erre a sportágra, és többen kezdenek majd ezzel a szakággal és versenyszámmal, a szabadsízéssel és a félcsővel foglalkozni”

– nyilatkozta a verseny után a síszövetség honlapjának.

És, hogy legyen mihez hasonlítani a magyar színekben induló sportoló teljesítményét, nézzék meg a selejtezőt megnyerő kanadai Cassie Sharpe csúszását:

Forrás: Index


A magyar színekben induló Swaney Elizabeth Marian a női síakrobaták félcső versenyszámának selejtezőjében a phjongcshangi téli olimpián a Phoenix Havas Parkban 2018. február 19-én.
Bogvang - Swaney Elizabeth a 24 indulóból utolsóként zárt a síakrobaták félcső selejtezőjében a phjongcsangi téli olimpia hétfői napján, így nem jutott a keddi fináléba. A kvalifikáció során a pályán minden versenyző kétszer csúszott le, majd mindenkinek a jobb eredménye alapján a legjobb 12 kerü...
hirdetés