Videó: A Kálmánházi pihenőnél akcióztak a rendőrök

Videó: A Kálmánházi pihenőnél akcióztak a rendőrök
© Fotó: police.hu
Kálmánháza – Fokozott közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést tartottak az autópálya Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán az együttműködő hatóságok.

Átfogó közlekedésrendészeti ellenőrzést tartott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság az M3-as autópályán 2018. szeptember 24-én és szeptember 25-én. A rendőrök a közlekedőket a Kálmánházi pihenőbe terelték, ahol ellenőrizték a gépkocsivezetők és utasaik okmányait, a passzív biztonsági eszközök használatát, valamint a járművek műszaki állapotát. Külföldiek esetében a magyarországi tartózkodás jogszerűségét is vizsgálták.

A rendőrök munkáját segítették a közlekedési polgárőrök speciálisan felszerelt gépkocsijukkal, amely kamerájával rendszám alapján képes azonnal kiszűrni a körözési rendszerben szereplő, illetve a forgalomból kivont gépkocsikat. Az ellenőrzésben részt vettek a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., a Közúti Gépjármű- Közlekedési Hivatal munkatársai is.

ell1

A hatóságok két nap alatt több mint 200 járművet ellenőriztek. A rendőrök kisebb súlyú közlekedési szabálysértés miatt 3 esetben figyelmeztetést alkalmaztak, 46 esetben helyszíni bírságot szabtak ki. Passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt 45 esetben, gyorshajtás miatt pedig 3 járművezetővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki.

ell2

A demonstratív rendőri jelenlét a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére, valamint a szabályszegők kiszűrésére irányult. Ezzel és a jövőre nézve tervezett hasonló ellenőrzésekkel a rendőrség a közúti balesetek csökkenésének elérését célozza.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés