A végzés végleges

2020.01.28. 12:03

Brutális, mit művelt a feleségével a nyíregyházi férfi – Megpróbálta ismeretlen támadókra fogni

Letartóztatta a bíróság az élettársát bántalmazó nyíregyházi férfit.

Forrás: police.hu

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2020. január 28-án az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban 2020. február 28-ig elrendelte R.D. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. január 26-ára virradó éjszaka ittas állapotban szóváltásba került élettársával nyíregyházi lakásukban. Ennek során a gyanúsított ököllel és egy kalapáccsal többször megütötte a fiatal nőt, valamint egy késsel megszúrta. Ezután a férfi telefonon olyan valótlan bejelentést tett a rendőrségen, miszerint élettársát ismeretlen személyek megtámadták. A helyszínre érkező rendőrök értesítették a mentőket, akik életveszélyes sérülésekkel kórházba szállították a sértettet.

A gyanúsítottal szemben más büntetőeljárás is van folyamatban, illetve korábban volt már büntetve. Legutóbb 2019. áprilisában a Debreceni Járásbíróság csalás bűntette miatt 2 év börtönbüntetérse ítélte, melynek végrehajtását 5 évre felfüggesztette. A férfi jelen cselekményét próbaideje alatt követte el. Magyarországon állandó tartózkodási hellyel nem rendelkezik, elmondása szerint külföldön dolgozik.

A fentiekre tekintettel a bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, illetve megpróbálná kivonni magát az eljárás alól, elszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől.

Mivel a cselekményt hozzátartozója sérelmére követte el, fennáll a veszélye annak is, hogy megnehezítené a bizonyítást a sértett vagy más személyek befolyásolásával, illetve tárgyi bizonyítékokat semmisítene meg.

A végzés végleges.

- Dr. Resán Dalma, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában