ávós módszerek miatt

2020.06.29. 11:56

Újabb Jobbik-csoport oszlott fel

Miután múlt héten feloszlott a ludasi és a nagyúti jobbikos csoport, hétfőn hasonlóan döntött a párt egyik legnagyobb taglétszámú alapszervezete, a hatvani is.

A kilépők szervezeten belüli besúgóhálózatról, hazug körlevelekről, rombolásról írtak búcsúközleményükben, továbbá képmutatónak nevezték a párt vezetését. A Jobbik a megszűnés szélére került, aminek egyetlen oka van: egyre több párttag számára vált egyértelművé, hogy Gyurcsány Ferenc zsinóron rángatja Jakab Péter pártelnököt – értékeli az Origo.

„Mi hatvani jobbikosok is úgy döntöttünk, hogy nem toljuk tovább Jakab Péter és pitiáner bandájának a szekerét. A Jobbik hatvani alapszervezete ezennel megszűnt, tagjaink pedig kilépnek a pártból” – ezekkel a sorokkal mondtak búcsút a hatvani jobbikosok egykori szervezetüknek.

A közleményt egyébként az a Rákócziné Lózs Csilla tette közzé, aki sokáig Sneider Tamás választókerületi asszisztenseként dolgozott, és a mai napig a volt pártelnök bizalmi köréhez tartozik.

Az exjobbikosok ezután felsorolták, miért telt be a pohár náluk. Szokatlanul kemény szavakat használva a következőképpen fogalmaztak:

  • „nem vagyunk hajlandóak asszisztálni a párt további rombolásához”;
  • „nem kérünk a hazug körlevelekből”;
  • „nem kérünk az elnökség képmutató viselkedéséből”;
  • „nem kérünk az ávós módszereket megszégyenítő besúgóhálózatból, akik hűen szolgálják ki az új jobbikos nagyurak minden vágyát, és távolíttatják el a pártból azokat, akiknek nem tetszik Jakabék rombolása”.
  • Végül haszonlesőnek nevezték Jakab Pétert és csapatát, arra utalva, hogy immáron Gyurcsány Ferenc irányítja a pártot – írja az Origo.

    Jakab Péter egyébként annyira közelíti a Jobbikot Gyurcsány Ferenchez, hogy ezt még Vona Gábor volt pártelnök sem hagyta szó nélkül. „A Jobbik jelenlegi politikája eltér az általam képviselttől. Nemcsak az ellenzéki, hanem a kormánypárti szavazók megszólítására is törekedtem” – szúrt oda a hétfői interjújában Jakab Péternek és körének.

    Mint ismert, az ideológiamentességet hirdető, és a Jobbikot a Demokratikus Koalíció érdekszférájába irányító Jakab Péter elnökké választását követően sorra léptek ki a képviselők a párt parlamenti frakciójából: Bencsik János és Bana Tibor után Sneider Tamás volt elnök, Varga-Damm Andrea és Farkas Gergely is így döntött.

    Ezzel a ciklus eleji 26-ról 17-re csökkent a Jobbik képviselőcsoportjának létszáma. Farkas azzal indokolta lépését, hogy Jakab Péter és csapata besúgóhálózatot működtet a pártban, később a másik két politikus is hasonlóan nyilatkozott.

    Az eseményeknek ezzel nem lett vége, hiszen első körben feloszlott a szervezet zalaegerszegi és ozorai alapszervezete, majd az apci, a tarnaszentmiklósi és a horti csoportja, rámutatva a belső konfliktus súlyosságára – emlékeztet a lap.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában