Videó: „Adventi kavar” – Szemben, záróvonalon át a rendőrség újabb felvételén

Akt.:
„Adventi kavar” - Szemben, záróvonalon át a rendőrség újabb felvételén
„Adventi kavar” - Szemben, záróvonalon át a rendőrség újabb felvételén
Miskolc – Újabb döbbenetes videóval hívja fel a figyelmet baleseti veszélyforrásra a rendőrség.

Ahogy beszámoltunk már róla, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság videósorozattal hívja fel a közlekedők figyelmét azokra a szituációkra, tipikus hibákra, amelyek a legtöbbször balesethez vezetnek.

Több szabálysértés

A videókat minden esetben az élet írja, ugyanis a kamerával felszerelt rendőrautók felvételeit teszik közzé, amelyeken láthatunk már kis híján zebrán gázolósát, a piros lámpán lassítás nélkül áthajtó teherautót, és egyéb veszélyes szituációkat, amelyeket szinte kivétel nélkül Miskolc forgalmasabb csomópontjain rögzítettek. A kisfilmekben a rendőrök azonnal intézkednek, a további veszélyes szituációk megelőzése érdekében.

A legújabb, friss kisfilmen is döbbenetes képsorok peregnek: egy piros személy­autó a Búza tér mellett forgalmas csomópontnál, azzal hívja fel magára a rendőrök figyelmét, hogy annyira rosszul vált sávot, hogy sikerül a szembeforgalomba átmennie, noha jól látható a záróvonal. Ezt követően a rendőrök jelzésére olyan helyen áll meg, ahol nem lenne szabad, tovább tetézve a szabálysértést.

A rendőrség a videóval arra hívja fel a figyelmet, hogy megyénkben is jóval zsúfoltabbak az utak a karácsonyi előkészületek és a bevásárlás időszakában, így a közlekedés még nagyobb odafigyelést igényel a sofőröktől és a gyalogosoktól egyaránt.

Kanyarodás, irányváltás

A rendőrségi tapasztalatok szerint a bekövetkezett közlekedési balesetek többsége a kanyarodási és irányváltoztatási, valamint az elsőbbségadási szabályok be nem tartása, a gyorshajtás, a közúti fényjelző készülékek jelzésének figyelmen kívül hagyása miatt történik. A közlekedési balesetek megelőzése érdekében kérik, hogy a vásárok, bevásárlóközpontok és üzletek környékén a járművezetők és a gyalogosok is fokozott körültekintéssel közlekedjenek a megnövekedett forgalom miatt.

A balesetek további okai, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. Pedig a figyelemnek is négy évszakosnak kellene lennie!

ÉM-HI


„Úgy kanyarodjon, hogy mindenki hazaérjen!” - Újabb felvétel a rendőrségtől
Miskolc - Vészfékezésre kényszerült egy villamos Miskolcon, mert elé kanyarodott egy személygépkocsi, az eset során egy utas sérült meg. A rendőrségi tapasztalatok alapján a balesetek jelentős része a kanyarodási és irányváltoztatási szabályok be nem tartása miatt történik. Miskolcon a Bajcsy Zsi...

„A sebesség hálójában” - Újabb döbbenetes kisfilmmel rukkolt elő a rendőrség
Emőd, Miskolc - Négy óra leforgása alatt tizenhat gyorshajtót értek tetten a rendőrök Miskolcon és Emődön. A Miskolc, Csaba vezér utcában, valamint Emőd belterületén 2018. november 28-án 10 és 14 óra között a Miskolci Rendőrkapitányság járőrei leállításos sebességmérést végeztek. A sebességmérő k...

„A piros az télen is tilos!” - Újabb kisfilmmel kampányol a rendőrség
Miskolc - A jelzőlámpa tilos jelzésének figyelmen kívül hagyása miatt az elmúlt 24 órában Miskolcon két baleset is történt. Miskolcon, a Dózsa György és a Vörösmarty utcákban 2018. november 27-én a délutáni órákban két sofőr figyelmen kívül hagyta a fényjelző készülékek tilos jelzését, amelynek k...

A figyelem négy évszakos!
Miskolc - A leggyakrabban előforduló szabálytalanságokat mutatják be. Az idei év első felében 440 gyalogost gázoltak el országosan. Megyénkben sem jobb a helyzet, több gyalogost is elütöttek az elmúlt időszakban. Legutóbb november 19-én Szerencsen, a Gyár utcában egy gyalogátkelőhelyen közlekedő ...
hirdetés