Sport

2015.05.28. 12:16

Nyíregyházi és szalkai csapat domboríthat

Nyíregyháza -  Mint arról beszámoltunk, a hét végén Nyíregyházán rendezik az V. korcsoportos kézilabda diákolimpia döntőjét.

Nyíregyháza -  Mint arról beszámoltunk, a hét végén Nyíregyházán rendezik az V. korcsoportos kézilabda diákolimpia döntőjét. A szabolcsi megyeszékhelyt fiú vonalon képviselő Zrínyi Ilona Gimnázium immár negyvenketttedik (!) alkalommal jutott a fináléba – tizenötször az aranyérmet is megszerezte, és háromszor részt vett a közéiskolai világbajnokságon.

A Bartha Dénes irányította együttes valamennyi csoportmérkőzését a Bem-iskola termében vívja: a pénteki nyitányon (14 óra) a Balatonfüred ellen kezd, majd (16.20) a Szegeddel találkozik. A szombati folytatásban (9.10) a Vác ellen zárja a torna ezen szakaszát. A bronzmérkőzést, illetve a döntőt – vasárnap – a bujtosi csarnokban játsszák a helyosztókat pedig a Bem létesítményében.

Ugyanakkor a lányoknál is lesz kiért szorítani: a mátészalkai Esze Tamás Gimnázium a Szeged és a Győr mellett budapesti riválissal mérkőzik a – a nyíregyházi Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollegium csarnokában – a csoportcsatározás során.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!