Videó: “Akkora jég esik, hogy majd összetöri az ablakot” – Szupercella tombolt Szabolcsban

Akt.:
Videó: “Akkora jég esik, hogy majd összetöri az ablakot” – Szupercella tombolt Szabolcsban
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Szombaton egy szupercella okozott gondokat Észak-kelet Magyarországon, mától a kánikula miatt adott ki elsőfokú figyelmeztető előrejelzést az országos meteorológia szolgálat csaknem az ország egész területére. A szombat délutáni vihar fákat csavart ki Tiszateleken, jégesőt hozott Nyíregyháza térségében, majd Penészlek felé hagyta el az országot.

– Ömbölyön egy kidőlő fa szakította le a villanyvezetéket, emiatt 500 fogyasztó átmenetileg, a hiba kijavításáig áram nélkül maradt, Ófehértón pedig egy családi házra dől rá egy fa – mondta Dóka Imre, a katasztrófavédelem megyei szóvivője, de bőven adott még a tűzoltóknak munkát a szupercella pusztítása.

A vihar miatt útra borult fák, vezetékre szakadt faágak eltávolításához vonultak szombaton napközben a tűzoltók megyénkben.
– Tiszaszentmárton és Eperjeske között nagyméretű faág szakadt az úttestre.

A közúti akadályt a záhonyi hivatásos tűzoltók számolták fel. Tiszateleken öt fa dőlt az úttestre szombat délelőtt a Dózsa György utcában, míg Nyírpazonyban, az Alkotmány utcában lehasadt faág szakított le egy távközlési vezetéket. A 41-es számú főúton, a 25-ös kilométernél több fa is az úttestre borult, és Baktalórántházán is hasonló esemény adott munkát a tűzoltóknak.

– Kora délután Tiszarádon, a Nyírbátor és Piricse, valamint a Piricse és az Encsencs közötti útszakaszon szintén úttestre borult fák eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét, de Nyírbélteken, Nyírvasváriban, Nyíregyházán és a Nyírlugos és Nyírbéltek közötti útszakaszon is adott feladatot az átvonuló vihar.

Nyírbátorban, a Szőlő utca egyik családi házának pincéjében nagy mennyiségű csapadékvíz eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét – sorolta az eseményeket Dóka Imre, a katasztrófavédelem megyei szóvivője, és hozzátette: személyi sérülés egyik esetben sem történt.

A 41-es főúton a jégeső miatt a síkos úttesten egy személyautó csúszott egy tehergépkocsi alá.

KM
hirdetés