Videó: Alma helyett csempészcigi volt a konténerekben

Videó: Alma helyett csempészcigi volt a konténerekben
© Fotók: NAV
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Feltehetően osztrák piacra szánták azt a kétszázmillió forint értékű adózatlan cigarettaszállítmányt, amelyet a pénzügyőrök egy magyar kamion rakterében találtak az autópályán. Orgazdaság miatt nyomozás indult, a kamion sofőrje előzetes letartóztatásban van.

A NAV Bevetési Igazgatósága járőrei az M3-as autópálya Horti pihenőjénél állítottak meg egy magyar kamiont, amely az okmányok szerint almát szállított Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből Ausztriába. A rakomány tüzetesebb átvizsgálásakor üres almás konténerekre, valamint tizennégy raklapon fekete nejlonzsákokba rejtett cigarettára bukkantak.

Az elkövetők a kamion elejébe pakolták a cigarettát és a hátuljába az almás konténereket, abban bízva, hogy megtéveszthetik a pénzügyőröket. Az ellenőrzéskor azonban előkerült százötvenezer doboz adózás alól elvont, ukrán zárjegyes, csaknem kétszázmillió forint értékű cigaretta.

A pénzügyőrök a cigarettát, a kamiont, illetve a kamion utasteréből előkerült négymillió forint összegű eurót is lefoglalták. Az ügyben a NAV észak-alföldi pénzügyi nyomozói nyomoznak orgazdaság miatt. A kamiont vezető férfit gyanúsítottként kihallgatták, jelenleg előzetes letartóztatásban van.

– NAV –
hirdetés