Videó: Az autók a járdán, a gyalogosok a füvön közlekednek – Lefilmezték az áldatlan állapotokat a nyíregyházi sulinál

Akt.:
Videó: Az autók a járdán, a gyalogosok a füvön közlekednek – Lefilmezték az áldatlan állapotokat a nyíregyházi sulinál
Nyíregyháza – Az iskolakezdés óta folyamatosan érkeznek az észrevételek a Jósavárosban, s főként az Ószőlő utcán lakóktól portálunkhoz.

Arról panaszkodnak, hogy reggel nyolc óra előtt és a tanítás befejezésekor, 14-16 óra között ellepik az autósok az Eötvös gyakorló környékét, felhajtanak a járdára, parkolónak használják a játszótereket, leszorítják a gyalogosokat. Az egyik panaszos videót és fotót is készített arról, milyen a helyzet az utcában hétköznaponként, s azt is elárulta: aláírásgyűjtésbe kezdenek, ha rövid időn belül nem történik valami érdemben. Az iskola környékén élőket felháborítja, hogy senki nem tesz semmit, nem büntetik meg a szabálytalankodókat, akik amellett, hogy veszélyeztetik a gyalogosokat, tönkreteszik a járdát és a füves területeket is.

Megkerestük kérdéseinkkel a közterület-felügyelet vezetőjét. Bodrogi László közölte: a közterület-felügyeletnek a felvetett problémák közül csak a szabálytalanul várakozó gépkocsik tartoznak a hatáskörébe. Ezekkel szemben tettenérés esetén intézkedünk. A járdán szabálytalanul közlekedő járművek problémája rendőrségi hatáskör. Helyi közúton a forgalmi rend kialakítása az út kezelőjének, ez esetben a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft.-nek a feladatkörébe tartozik. Szabó Edina, a NyírVV szóvivője megkeresésünkre tolmácsolta Dicső Péter, a közterület-kezelési csoport vezetőjének válaszát, miszerint a társaság már egyeztet az érintett szervezetekkel a probléma megoldása érdekében.

A rendőrség is megszólalt az esettel kapcsolatban

A Nyíregyházi Rendőrkapitányságra több állampolgári jelzés érkezett az elmúlt időszakban arra vonatkozóan, hogy a Nyíregyháza, Jósaváros városrészben a járművezetők szabálytalanul parkolnak. A rendőrök minden esetben a helyszínen ellenőrizték a jelzéseket, és a valóban szabálytalanul parkoló gépkocsik üzembentartóival szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek. A városrészben található oktatási intézmények környékén lévő járdák nem rendeltetésszerű használatával kapcsolatosan bejelentés a rendőrségre nem érkezett.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai a nyilvánosságra került videófelvétel alapján az érintett városrész oktatási intézményeinek környékét – a polgárőrség bevonásával – folyamatosan, visszatérő jelleggel ellenőrzik, és a jogsértő magatartást tanúsító járművezetőkkel szemben megteszik a szükséges intézkedéseket.

KM
hirdetés