Videó: az ukrán határőrök fedezték fel a 30 kiló hasist

Akt.:
Videó: az ukrán határőrök fedezték fel a 30 kiló hasist
© Fotók: ssu.gov.ua
Ukrajna – A több mint 30 kilogramm hasist az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) munkatársai találták meg egy Magyarországból Ukrajnába tartó menetrend szerinti autóbusz egyik utasának poggyászában.

Az SZBU már korábban értesült róla, hogy egy nagyobb mennyiségű drogszállítmányt készülnek Magyarországból Ukrajnán keresztül egy harmadik országba juttatni. A 33 kilogramm hasis egy csernyivci illetőségű ukrán állampolgár poggyászából került elő.

A csempész Magyarországról egy autóbusz utasaként érkezett az egyik magyar-ukrán közúti határátkelő ukrán oldalára. Miután a magyar vámvizsgálat már megtörtént, a drogfutár azt gondolhatta, hogy túl van a nehezén. Csakhogy az ukrán határőrség drogkereső kutyája kiszimatolta a kábítószert, amit gyermekhigiéniai termékek közé rejtettek.

A helyszíni vizsgálat során megállapították, hogy a csomagok hasist tartalmaznak. Az illegális szállítmány feketepiaci értékét a szakértők félmillió dollárra becsülik. A drogfutárt az ukrán hatóságok őrizetbe vették, és megkezdték a nyomozást a megbízói kilétének felderítése érdekében – adta hírül az SZBU sajtószolgálata.

– Palkó István –

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a NAV-ot, a reagálásukra várunk.
hirdetés