Videó: Barlangot építenek a gimnázium emeletén

A diákok és tanáraik látványos, de biztonságos kísérletekkel kápráztatták el a sajtótájékoztató résztvevőit
A diákok és tanáraik látványos, de biztonságos kísérletekkel kápráztatták el a sajtótájékoztató résztvevőit - © Fotó: Hoványi Péter
Nyíregyháza – A versenyeken elért sikerek miatt döntött úgy 2014-ben a tantestület, hogy természettudományos tagozatot indít a tehetséges diákoknak – idézte fel a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium igazgatója azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyen bejelentette: az egyre sikeresebb tagozatot ebben az évben gyakorlatorientált tanulást segítő fejlesztéssel támogatják.

Tar Jánosné Babicz Gyöngyi emlékeztetett: az intézmény történetében nem előzmény nélküli a gyakorlati megközelítés, Szalay Sándor atomfizikus és Kabay János, az Alkaloida alapítója is ekképp alapozta meg pályafutását a Kossuth falai között.

– Azért, hogy fizikából, biológiából, kémiából és földrajzból a lehető legjobb képzést tudjuk nyújtani, létrehozunk egy laboratóriumrendszert. Két oktatási egységet alakítunk ki előkészítővel és szertárral együtt, s a legmodernebb technikát alkalmazzuk: digitális laboreszközöket, érintőtáblákat vetünk be. Mindehhez kapcsolódnak a korábbi környezetvédelmi beruházások mérőeszközei, így egy teljes ökolaboratórium áll majd a tanulók rendelkezésére – sorolta az igazgató, aki hozzáfűzte: nemcsak infrastrukturális, hanem módszertani fejlesztéseket is terveznek.

– A tanárok digitális módszertani képzésen vesznek részt, s nagyobb hangsúlyt fektetnek a nem hagyományos oktatási formákra: a szakkörökre, kutatásokra, kísérletekre, terepgyakorlatokra.

– Az Öko-diákbarlang nevű laboratóriumrendszer egy egész emeletet foglal majd el, persze nem a műemlék főépületben. A kialakítására több mint negyvenmillió forintot fordítunk nagyrészt önerőből, illetve pályázati forrásból – mondta végezetül Tar Jánosné Babicz Gyöngyi.

KM
hirdetés