Videó: Betörés-sorozat gyanúsítottait kapcsolták le Ópályiban

Akt.:
Betörés-sorozat gyanúsítottait kapcsolták Ópályiban
Betörés-sorozat gyanúsítottait kapcsolták Ópályiban - © Fotó: police.hu
Ópályi – Egy golyós és egy sörétes vadászpuskát, lőszereket, egy televíziót és pénzt tulajdonítottak el betörők egy családi házból Ópályiban 2015. november 21-én.

A fegyvereket engedéllyel tartotta tulajdonosuk. A széleskörű adatgyűjtés eredményeként a mátészalkai nyomozók 2016. január 13-án Ópályiban, illetve Jármiban fogták el a feltételezett tetteseket: T. Csaba 33 éves ópályi lakost és öccsét, a 28 éves, jármi tartózkodási helyű T. Zsoltot. A házkutatások során a rendőrök megtalálták a lopott fegyvereket és más bűncselekményekből származó tárgyakat, köztük egy 2013-ban ugyanabból a házból eltulajdonított vadászpuskát, illetve egy másik helyszínről lopott gáz-riasztó pisztolyt.A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. novemberében a két testvér együtt tört be Ópályiban, míg az idősebb fivér további hét betörést követett el a környéken 2013. márciusa óta. A bűncselekményekkel okozott lopási kár összesen meghaladja a 6,5 millió forintot.


opalyi08
A képre kattintva nyílik a galéria | Fotó: police.hu


T. Csabát és T. Zsoltot a Mátészalkai Rendőrkapitányság lopás bűntett és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával őrizetbe vette, előzetes letartóztatásukat kezdeményezik. A gyanúsítottak kihallgatásukkor beismerő vallomást tettek. Elmondásuk szerint a lopott fegyverekkel nem volt tervük, a rendelkezésre álló adatok szerint azokkal nem követtek el bűncselekményt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés