Nyíregyháza hírei

2013.07.01. 08:28

Együttműködnek az otthonukat féltők, és várják a szerdai ítéletet

Nyíregyháza - Lakossági fórumot szerveztek az otthonvédők, és a Koppány csoport Nyíregyházán, ahol meghívott vendég volt a REFOR otthonvédelmi tanács elnöke Tatár József.

Nyíregyháza - Lakossági fórumot szerveztek az otthonvédők, és a Koppány csoport Nyíregyházán, ahol meghívott vendég volt a REFOR otthonvédelmi tanács elnöke Tatár József.

Balogh Béla, a Koppány csoport elnöke, és Zomborszky-Fehér Zsolt a Devizahitelesek Mentőöve részéről hívta össze lakossági fórumra, az otthonukat féltőket. Itt Tatár József elmondta: az embereket megviseli a kialakult helyzet, a lakosság devizában történt eladósodása, amit uzsora hitelnek lehet nevezni. Ez kihat a demográfiai adatokra is.

Balogh Béla ismertette eddig elért tevékenységük eredményét, 20 kilakoltatásból 7-et megakadályozott a Koppány Csoport és az Otthonvédelmi Tanács! Szükséges az összefogás, mert csak így lehet a kilakoltatásokat megakadályozni. Balogh Béla ismertette a Kúria elhalasztott döntése utáni, fővárosban átélt demonstráció során tapasztaltakat, nem hallgatva el a rendőri brutalitást sem. Ő maga nem devizahitelesként kezdte ezt a tevékenységet, ám a sok küzdelemben szerzett szabálysértések miatt több büntetés és büntető eljárás folyik jelenleg is ellene. A Koppány Csoport összefogásáról beszélt még, hogy itt mindenki személyesen ismer mindenkit, és ezért hatékony a csoport munkája!

Zomborszky-Fehér Zsolt a Devizahitelesek Mentőövéről beszélt, hogy miért is jött létre ez a szervezet. Tájékoztatta a megjelenteket, hogy bírósági keresetekkel megelőzhető a végrehajtás és a kilakoltatás. Vitatni kell a szerződéseket! 99 %-ban nem valós a követelés a devizahiteleseknél! Előállítottként (vízfestékkel spriccelte le egy bank üvegportálját) ő is visszatért a 2013. június 25-re, mint un. rendőri brutalitás áldozata! Perelni kell, vitatni kell, így megakadályozható maga a szerződés felmondása és a kilakoltatás! Jogsegély szolgálatokra nagy szükség van! Hétfőtől megnyílik hivatalosan az Otthonvédelmi Tanács, a Koppány Csoport valamint a Devizahitelesek Mentőövének székhelye Nyíregyházán, a Pacsirta u. 20. sz. alatt.

Tatár József beszélt még az egyre több megakadályozott kilakoltatásról, példaként hozta fel a Dunaharasztiban illetve a Budapesten, a Béla utcában sikeresen megakadályozottkilakoltatást. Egyik kilakoltatott jelenleg Tóalmáson lakik, melyben nagy szerepe volt az Otthonvédelmi Tanács közreműködésének, hogy nem lettek hajléktalanok, hanem normál körülmények között élhet az egész család. Ezután átnyújtotta Zomborszky-Fehér Zsolt részére az Otthonvédelmi Tanács zászlaját, hogy az új jogsegély szolgálati irodában méltó helyet kapjon. A rendezvény végén még kifejezték reményüket, hogy szerdai döntésével a Kúria is elismeri végre, hogy a bankok követelése nem jogos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!