Videó: Börtönbe került egy zsurki férfi, csak azért, mert a neve megegyezik egy falubéliével?

Videó: Börtönbe került egy zsurki férfi, csak azért, mert a neve megegyezik egy falubéliével?
Zsurk, Záhony, Nyíregyháza – Fatális tévedés? A borsonline.hu információi szerint elképesztő dolgon kellett keresztülmennie a Zsurkon élő 45 éves P. Zsoltnak, aki azért került ártatlanul a börtönbe, mert a neve véletlenül megegyezik egy falubéli emberével.

Még 2012. októberében csapott le a TEK és a NAV egy cigaretta csempészbandára – P. Zsolt nagy szerencsétlenségére az egyik csempészt ugyanúgy hívták, mint őt.

– Bűnszervezetben elkövetett jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével, magyarán cigarettacsempészettel gyanúsítottak. Szinte felocsúdni sem volt időm, máris rabosítottak – mesélte a Borsnak a 2 évre ítélt zsurki férfi, aki azt állítja, a meghurcoltatások során élete teljesen romba dőlt.

A Bors szerint a letartóztatott cigarettacsempészek megpróbálták tisztázni az ártatlanul elítélt férfit.

– Az első tárgyaláson szembesültünk azzal, hogy nem jó ember áll mellettünk. A lelkiismeretünk nem hagyja, hogy egy ártatlan ember vonuljon börtönbe a bűntársunk helyett. A bíróság viselkedésére nincs mentség, olyan mintha a nyomozók és a bíró összejátszott volna – mondta a Borsnak az ügy tizedrendű vádlottja.

A Bors azt írta, a beismerővallomást tett vádlott társai hivatalos, közjegyző által hitelesített közleményben jelezték a tévedést, valamint többször szóban is, hogy ez a P. Zsolt nem az a P. Zsolt, aki a bűntársuk volt, ugyanakkor a nyíregyházi törvényszék szóvivője, Toma Attila, noha nem zárta ki a tévedés lehetőségét, azt nyilatkozta: – A bíróság valóban beidéz­te a névazonos másik személyt, de a jelen lévő vádlottak nem mondták a szemébe az állításukat. Ezt követően mérlegelték a bizonyítékokat, és a bíróság úgy gondolta, hogy az eredeti­leg is gyanúsított férfi a bűnös.

Forrás: borsonline.hu


Forrás: rtl.hu
hirdetés