Cigicsikk miatt csaptak fel a lángok az Ungvár sétányon – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Akt.:
Cigicsikk miatt csaptak fel a lángok az Ungvár sétányon – Megyei katasztrófavédelmi hírek
© Fotó: katasztrófavédelem
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. február 19-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Kigyulladt egy tízemeletes panelház pincéjében az ott tárolt papír hétfőn délután Nyíregyházán, az Ungvár sétányon. A tüzet a szellőzőbe beesett égő cigaretta csikk okozhatta. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók teljes légzésvédelemben egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd a füsttel telítődött épületrészeket átszellőztették. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Az összehordott rongyok és a berendezési tárgyak egy része kapott lángra hétfő délután egy napkori családi házban, a Kinizsi utcában. A helyi önkéntes és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt. A tűz keletkezési okát és körülményeit vizsgálják.

Több lehasadt faág akadályozta a közlekedést hétfő délután egy fehérgyarmati közintézmény udvarán, a Május 14. téren. A helyi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra és motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a kialakult helyzetet. Személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés